Bredase cultuurprijzen voor danser Guilherme Miotto en popfestival Breda Barst

23 januari 2016 om 00:59
nl
Danser Guilherme Miotto heeft vrijdagavond de Bredase stimuleringsprijs gewonnen. De Stimuleringsprijs is een van de twee Bredase cultuurprijzen die vrijdagavond aan het eind van de Bredase Cultuurnacht werden uitgereikt. Guilherme Miotto is volgens het juryrapport een 'authentieke kunstenaar' die een belangrijke bijdrage levert aan de cultuur in Breda.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Vrijdagavond werd ook bekend gemaakt dat het Bredase popfestival Breda Barst de publieksprijs heeft gewonnen. De jury had voor die publieksprijs Breda Barst genomineerd én het dansfestival van de Stilte in Breda. Via internet koos het publiek dus voor Breda Barst, een jaarlijks terugkerend festival dat inmiddels twintig jaar bestaat.
Brazilië Danser Guilherme Miotto was streetdancer in Brazilië. Op zijn zestiende ging hij klassiek ballet studeren in Moskou en trok via Duitsland naar Nederland waar hij meteen veel aandacht kreeg in de wereld van de moderne dans. In Tilburg werkte hij bij het bekende gezelschap TRASH. Sinds drie jaar woont Miotto in Breda. Bij de stimuleringsprijs hoort een bedrag van 3000 euro.
Volgens de jury is Breda Barst een van de culturele parels van de stad. "Een kraamkamer van inzet en talent met een trouwe vrijwilligersschare". Bij de publieksprijs hoort een bedrag van 5000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.