Video

Parcours veldrijden Hoogerheide niet aangepast op Mathieu van der Poel: ‘Hou ik geen rekening mee'

22 januari 2016 om 19:01
nl
Zondag staat Hoogerheide in het teken van wereldbekerwedstrijd veldrijden. Favoriet is Mathieu van der Poel. Het parcours is ontworpen door vader Adrie maar die heeft niet bewust rekening gehouden met zijn zoon. “Als hij goed is, kan hij op elk parcours uit de voeten.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Vrijdag was men nog druk bezig om het parcours in orde te krijgen. “Nog even de laatste puntjes op de i zetten voor het grote werk aanstaande zondag”, aldus organisator Jan Prop.
ZIE OOK: Finale WB Veldrijden Hoogerheide zondagmiddag live bij Omroep Brabant
Ietwat gewijzigd parcoursHet parcours heeft wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Er ligt een nieuwe trap en de finish is bergop. De trap telt 45 treden en geldt als een ware kuitenbreker. Ook de laatste eindspurt richting de finish is zwaar met een stijgingspercentage van zeven procent.
Parcoursbouwer Adrie van der Poel zegt met het ontwerp geen rekening te hebben gehouden met zoon Mathieu. “Dat is voor mij niet relevant. Ik heb gebruik gemaakt van alle elementen die ik hier vind. Daarbij houd ik geen rekening met Mathieu. Als hij goed is, kan hij op elk parcours uit de voeten.”
'Mathieu is goed in vorm'Vorig jaar won Mathieu van der Poel en de organisatie ziet graag weer een winnende Mathieu. “We zullen een kaarsje aansteken en hopen dat Mathieu hetzelfde laat zien als vorig jaar”, aldus Jan Prop.
Vader Adrie denkt dat Mathieu zeker kans maakt. “Hij is goed in vorm. Van de week heeft hij nog goed getraind en hopelijk doet hij zondag goed mee en is hij in orde.”    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.