FC Eindhoven pakt punt tegen koploper Sparta

22 januari 2016 om 23:04
FC Eindhoven heeft vrijdagavond in eigen stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper Sparta. Voor rust scoorde Paco van Moorsel voor de Rotterdammers. Jinty Caenepeel deed dat na de pauze voor de thuisploeg.
Profielfoto van Ronald Sträter

Hoewel FC Eindhoven en Sparta er een open wedstrijd van maakten, viel er qua kansen de eerste 25 minuten weinig te beleven. Keeper Ruud Swinkels moest zich tweemaal strekken na een schot van een Spartaan en zag daarnaast zijn ploeg voor het andere doel ook maar mondjesmaat gevaarlijk zijn.
In de 27e minuut was het Sparta dat in het gelijkopgaande duel op voorsprong kwam. Paco van Moorsel mocht van een metertje of twintig aanleggen en schoot raak, 0-1. "Die goal kwam een beetje uit de lucht vallen", zegt FC Eindhoven-speler Jinty Caenepeel. "Het was jammer dat we weer op achterstand kwamen en achter de feiten aanliepen."
Furieus beginNa rust moest FC Eindhoven proberen een vuist te maken. Verlies van Sparta zou betekenen dat de ploeg afhaakt in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League.
De ploeg ging dan ook furieus van start. Meteen na de aftrap kon Jinty Caenepeel net niet bij een voorzet van Jari Vandeputte. Het antwoord van Sparta kwam direct. Keeper Swinkels keerde knap een gevaarlijk schot van Sparta-spits Bergkamp.
StrafschopIn de 57e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. FC Eindhoven kreeg een strafschop omdat er hands gemaakt was in het zestienmetergebied, Jinty Caenepeel verzilverde het buitenkansje.
Even later kon FC Eindhoven zelfs de 2-1 maken. Spits Van den Hurk faalde echter oog in oog met Sparta-goalie Kortsmit, hij schoot tegen de keeper aan.
OnvriendelijkNaarmate de tweede helft vorderde werd het duel steeds onvriendelijker. Milan Massop moest dan ook met een bebloed gezicht het veld verlaten.
In de slotfase kreeg FC Eindhoven nog een gigantische kans. Caenepeel schoot echter via de paal naast. "Ik heb een goede actie, ik kom goed naar binnen", blikt Caenepeel terug. "Het schot ging buitenkant paal naast. Ik ben teleurgesteld."
Niet tevreden"Achteraf gezien ben ik niet tevreden", zegt Mitchell van der Gaag, coach van FC Eindhoven. "Er had meer in gezeten want we waren de betere ploeg. Het is goed dat we bij de bovenste plekken blijven, het is goed dat we na de zeperd van afgelopen maandag in ieder geval niet verliest van Sparta, alleen wordt "het wel tijd dat we in 2016 een wedstrijd gaan winnen.