Minder goede avond voor de Brabantse clubs in Jupiler League

22 januari 2016 om 23:15
Vijf Brabantse clubs kwamen vrijdagavond in actie in de Jupiler League. FC Eindhoven speelde de kraker tegen Sparta Rotterdam. Verder kwamen FC Den Bosch, Jong PSV, RKC Waalwijk en FC Oss in actie. NAC speelt maandag. De wedstrijd van Helmond Sport werd afgelast. Het duel is verplaatst naar maandag 1 februari.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

FC EINDHOVEN - Sparta Rotterdam: 1-1De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Thomas Verhaar was namens Sparta gevaarlijk, maar doelman Ruud Swinkels bracht redding. FC Eindhoven stichtte gevaar via Koç en Caenepeel, maar dit leidde niet tot het openingsdoelpunt. Paco van Moorsel zette de koploper na 27 minuten op voorsprong.
Na de rust kwam FC Eindhoven via een benutte strafschop van Jinty Caenepeel op gelijke hoogte. De aanvaller had na 83 minuten FC Eindhoven op voorsprong moeten zetten, maar hij schoot de bal naast nadat hij de doelman van Sparta had omspeeld.
FC Emmen - FC DEN BOSCH: 1-0De Bosschenaren kregen in de beginfase enkele mogelijkheden. Twee keer kon Pozder gevaarlijk worden, maar het leverde niet de gewenste openingstreffer op.
Vlak voor de thee had Havar een grote kans op het eerste doelpunt, maar zijn inzet verdween naast het doel van FC Emmen. Kort na rust kwam de thuisploeg via Tim Siekman op voorsprong.
VVV-Venlo - JONG PSV: 1-2De start van Jong PSV was prima. Na negen minuten schoot Aleksander Boljevic een voorzet van Lundqvist binnen. Jong PSV hield zich goed staande, maar kreeg in de 52e minuut toch een tegentreffer te verwerken. Quin Kruijsen kopte uit een hoekschop raak voor VVV-Venlo.
Remko Pasveer, die het doel van Jong PSV verdedigde, behoedde zijn ploeg met een spectaculaire redding voor een achterstand. Trainer Pascal Jansen liet de 17-jarige Gianluca Scamacca bij Jong PSV debuteren. Hij verving Steven Bergwijn. De beloften gingen er in de 91e minuut met de winst vandoor. Rai Vloet benutte een strafschop.
RKC WAALIJK - Achilles'29: 1-1Er gebeurde bar weinig in de eerste helft. Na een halfuur kreeg Achilles’29 een penalty na een overtreding van Ingo van Weert. De strafschop werd verzilverd door Freek Thoone. Op slag van rust was RKC dichtbij de gelijkmaker. Aanwinst Pieter Langedijk knalde op de lat.
Langedijk was in de 67e minuut wél succesvol. Hij schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Zijn schot werd van richting veranderd.
MVV - FC OSS: 4-2Pieter Nys zette de Limburgers in de dertiende minuut op voorsprong. Vier minuten later werkte Tufan Koca de bal ongelukkig in eigen doel. Het ging van kwaad tot erger voor FC Oss toen Jordy Croux er in de 22e minuut met een prachtig afstandsschot 3-0 van maakte.
Fatih Kamaci maakte de stand vervolgens iets dragelijker. Tien minuten voor de rust besliste Nys het duel al door de vierde Maastrichtse treffer op het bord te zetten. Richard van der Venne zorgde na de rust voor de tweede Osse treffer.
De wedstrijd Fortuna Sittard - Helmond Sport werd afgelast vanwege het slechte weer. Maandag 1 februari wordt het duel ingehaald.