Kamerlid Wassila Hachchi uit Breda reageert: 'Geen zorgen, ben aan 't pakken voor NYC'

23 januari 2016 om 18:35 • Aangepast 21 november 2020 om 13:13
nl
Politica Wassila Hachchi (D66) uit Breda was dagenlang in geen velden of wegen meer te bekennen. Ze was niet meer gezien, sinds ze haar baan als Tweede Kamerlid voor de fractie van D66 opzegde en vertrok van het Binnenhof. Sindsdien nam ze haar telefoon niet meer op en is ze door niemand meer gezien.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Zaterdagmiddag reageerde Hachchi voor het eerst sinds alle ophef over haar vertrek via haar twitteraccount. Via dat sociale medium laat ze weten dat niemand zich zorgen hoeft te maken en dat ze aan het pakken is voor haar reis naar New York om daar te gaan werken voor het team van presidentskandidaat Hillary Clinton. Bij de tweet voegt ze een afbeelding van haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer.

Deze week maakte Hachchi bekend de Nederlandse politiek te verruilen voor het campagneteam van de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton. Naar eigen zeggen zou ze overstappen naar haar ‘droombaan’. Maar daar zijn nu ernstige twijfels over. Het AD zocht haar op in Breda, maar ze weigerde aan de deur te komen. Haar moeder laat weten aan de krant dat ze geen commentaar wil geven.

Wachten op privacy instellingen...

D66-leider Alexander Pechtold neemt aan dat het om betaald werk gaat. Werken voor de campagne van een presidentskandidaat is vaak vrijwillig. Er bestaat twijfel of Hachchi niet met gebruik van wachtgeld vrijwilligerswerk gaat doen in Amerika. Maar volgens Pechtold heeft Hachchi laten weten geen gebruik te maken van haar wachtgeld, zegt hij tegen het AD. Volgens Jos Heymans van RTL Nieuws beleefde D66-leider Pechtold een bizarre week.
DefensieHachchi(36) die vanaf haar eerste in Breda woonde, heeft ruim vijf jaar in de Kamer gezeten. Ze voerde het woord over onder meer Defensie en het Caribisch gebied. Ook zat ze in de parlementaire enquêtecommissie die de woningcorporaties onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.