Grote kans op doorstart van failliet Zorghuis Deurne

23 januari 2016 om 14:20
nl
De failliete zorghuisgroep in Deurne maakt naar alle waarschijnlijkheid een doorstart. Thuiszorg Samen Verder in Helmond wil het failliete bedrijf overnemen.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

De zorghuisgroep raakte eind vorig jaar in financiële problemen. De facilitaire tak van het bedrijf werd failliet verklaard. Volgens curator Te Biesebeek was het financiële wanbeleid van eigenaar Kitty Beelen en haar compagnon de oorzaak van de problemen. Beelen ontkent dat. Volgens haar is het bedrijf de das om gedaan doordat een deel van het pand niet brandveilig was en door de gemeente Deurne werd gesloten
Geld opBegin deze maand kondigde de curator aan dat de circa 40 bewoners binnen enkele dagen de zorginstelling uit zouden moeten, omdat er geen geld meer was voor eten en gas, water en licht. Inmiddels is dat eten gegarandeerd tot eind van de maand. In die tussentijd is er gezocht naar een overnamekandidaat. Er meldden zich zeven partijen, maar uiteindelijk bleef alleen Thuiszorg Samen Verder over.
De zorghuisgroep zit in een missiehuis en een klooster in Deurne. Samen Verder wil in ieder geval het missiehuis overnemen en kijkt of overname van het veel grotere klooster ook tot de mogelijkheden hoort. Een deel van het personeel zal worden overgenomen, maar er is geen plaats voor iedereen. Bewoners kunnen wel blijven wonen, maar misschien moeten ze verkassen van het klooster naar het missiehuis.
Niet rendabelIn de loop van komende week moet de overname definitief worden, maar Klerkx heeft goede hoop. Enkele inwoners hebben de ontwikkelingen rond het faillissement niet afgewacht en zijn al vertrokken. Als er dat te veel worden is het voor ons ook niet meer rendabel, zegt Klerkx, maar daar ziet het niet naar uit. Voorwaarde voor de overname is wel dat niet alleen de facilitaire tak maar ook de zorg tak van de zorghuisgroep failliet wordt verklaard. Het faillissement is inmiddels aangevraagd
In de nieuwe opzet is geen plaats meer voor directeur Beelen en haar compagnon. Klerkx twijfelt niet aan de goede intenties van Beelen. “Haar plannen met het zorghuis en zorgdorp in Deurne zijn heel interessant, maar ze is iets te ambitieus geweest. Toen er tegenslag kwam, doordat een deel van het pand niet brandveilig genoeg bleek, is het ze boven het hoofd gegroeid”, aldus Klerkx. “Wij staan achter de visie van de vorige eigenaar, maar wij zijn iets conservatiever.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.