Ireen Wüst zesde op NK sprint, Floor van den Brandt negende ondanks fraaie tweede plaats 500 meter

23 januari 2016 om 16:25
nl
Ireen Wüst uit Goirle is zaterdag als zesde geëindigd tijdens het Nederlands kampioenschap sprint in Heerenveen. Floor van den Brandt uit Haarsteeg eindigde op een negende plaats.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Wüst sloot het toernooi zaterdag af met een tweede plaats op de 1000 meter, achter Marrit Leenstra. Van den Brandt kwam op die afstand niet verder dan de elfde plaats, maar zij had wel succes tijdens de tweede 500-meterwedstrijd. Op die afstand veroverde zij zilver, achter Margot Boer.
'Écht jammer'De schaatsster uit Haarsteeg finishte na 38,75 seconden. "Één honderdste!", verzuchtte Van den Brandt na haar race. "Echt jammer! Maar goed, vrijdag werd ik nog zevende tijdens de eerste 500 meter. Dus ik ben vooral blij dat ik weer een goede rit reed en op het podium eindigde."
Van den Brandt kwam vrijdag ook in actie op de 1000 meter. Op die afstand werd ze negende in een tijd van een minuut en 18,57 seconden. Toch een beetje teleurstellend na het topseizoen dat Van den Brandt in 2015 kende. "Ik ging niet fit dit seizoen in", legt Van den Brandt uit aan Omroep Brabant. "Ik heb in de zomer ontzettend hard getraind, maar ik werd vlak voor het seizoen begon ziek. Ik ben nu blij dat het zaterdag weer een beetje liep. Maar als je me dit aan het begin van het seizoen had gevraagd, was dit niet waar ik wilde eindigen. Vorig jaar werd ik vijfde en dat was dit seizoen weer het doel."
Vrij schaatsenZe denkt dat ze te veel druk op zichzelf heeft gelegd in haar wil het vorige seizoen te overtreffen. "Gelukkig kon ik dit halverwege dit seizoen naast me neerleggen. Ik heb me toen gezegd vrij te willen schaatsen. Dat lukte tijdens de eerste dag van dit NK niet helemaal, maar de tweede dag beter. Dus dit moet ik vaker doen."
Sanneke de Neeling won het NK sprint. Met haar 19 jaar en 279 dagen is zij de jongste sprintkampioene ooit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.