Beschonken wegpiraat laat vriendin achter na botsing in Tilburg - Omroep Brabant

Beschonken wegpiraat laat vriendin achter na botsing in Tilburg

23 januari 2016 om 17:05
nl
Een wegpiraat heeft de gemoederen in Tilburg zaterdagochtend flink bezig gehouden. Er moesten twee achtervolgingen en een aanrijding aan te pas komen om de 28-jarige Tilburger tot stoppen te manen. Hij bekommerde zich daarbij niet om zijn vriendin.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De man wekte argwaan toen hij 's ochtends rond kwart voor tien op de Vlashoflaan in Tilburg reed. Surveillerende agenten zagen de man voorbij rijden, terwijl er een fiets uit zijn auto stak.
Fiets wegDe agenten vertrouwden het niet en gaven een stopteken. De Tilburger leek in eerste instantie rustig te stoppen. Maar net toen de agenten waren uitgestapt om de man toe te spreken, trapte de Tilburger het gaspedaal flink in.
De agenten gingen in de achtervolging. Nadat ze de Tilburger even uit het zicht verloren, zagen ze hem later weer rijden. Opvallend was dat de fiets niet meer in de auto te vinden was. De man had die uit de auto gegooid.
Geen oog voor vriendinVerschillende politie-eenheden reden de man uiteindelijk klem. De Tilburger, die volgens de politie 'niet zo goed kan rijden', boorde zich vervolgens in een geparkeerde auto op de hoek van de Van Anrooylaan met de Van Kalmthoutlaan. Daardoor klapten de airbags uit.
De man wist zich uit de auto te wringen en rende er vandoor. Hij liet daarbij zijn versufte vriendin achter in zijn auto. Ver kwam de Tilburger overigens niet; de agenten haalden hem in en grepen hem binnen enkele tientallen meters in de kraag.
Strak van de middelenVoordat de man werd opgepakt, had hij volgens de politie een zakje met drugs 'in verschillende kleuren' weggegooid. Op het politiebureau bleek verder dat de man onder invloed was van drank en vermoedelijk ook van verboden middelen.
De politie kon geen ademtest bij de man afnemen, waarna er bloed van hem werd afgenomen. Een arts is het bloed momenteel nog aan het onderzoeken op alcohol en andere stoffen.
'Flink proces-verbaal'De politie vermoedt dat de Tilburger het hazenpad koos, omdat hij de fiets had gestolen. Daarnaast bleek later dat hij tot februari niet met de auto mocht rijden, omdat hij eerder betrokken was bij een ander verkeersincident.
"Tegen deze hardleerse wegpiraat zal een flink proces-verbaal worden opgemaakt", aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.