Meekijken door de ogen van de agent bij een arrestatie: de week in filmpjes en tweets

23 januari 2016 om 20:02
nl
Dit was de week van het verzet van Heesch tegen de komst van een 'te groot' azc. Maar ook van een rituele videoclip, een bijzondere aanhouding van de politie en het fantastische onthaal van Gerard de Rooy op Eindhoven Airport. Zoals gebruikelijk blikken we terug op de opmerkelijkste berichten. Een overzicht in tweets en filmpjes.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De week begon grimmig in Heesch, bij Oss. Circa duizend demonstranten keerden zich daar tijdens een protest tegen een groot azc tegen de politie. Ze gooiden met vuurwerk, stenen en eieren. "Het was mooi geweest als we op een nette manier konden demonstreren", zei de organisator van het protest later.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=7y9afdNKlpY]
Wat onze Dakarwinnaar vooral misteDe week begon beter Gerard de Rooy. De Dakarwinnaar werd dinsdag groots onthaald op Eindhoven Airport. Wat de trucker uit Son vooral miste? Zijn kinderen. "Vasthouden is toch het mooiste", zo vertelde hij dolblij bij aankomst.[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/689402777513041920]'Te gek!'Ken je trouwens de band De Staat? Nee? Dan zou het zomaar eens een idee zijn om die naam voor eens en voor altijd te onthouden. Voor je het weet speel je namelijk mee in een namaakversie van een videoclip van de band. "Te gek om te zien!"
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=0ttGgIQpAUc]
Het mysterie van D66Een naam die misschien ook nog een tijd blijft nagalmen is die van Wassila Hachchi. De Bredase politica was tot voor kort Kamerlid voor D66, tot ze wereldkundig maakte er ineens mee te stoppen. Ze gaat, zo zegt ze, voor de Amerikaanse presidentskandidate Hilary Clinton werken. [Tweet:body:https://twitter.com/WassilaHachchi/status/690868680679362560]Politiewerk vanuit huisVoor het bijwonen van politiewerk hoef je trouwens je huis niet meer uit. Dat toonden agenten van het politieteam Cranendonck Heeze Leende aan. Zij filmden de arrestatie van vier mannen in Helmond met een GoPro-camera. Daarmee is alles bijna door de ogen van een agent te volgen.
[YouTube:body:https://youtu.be/1n6wTE1oqAY]
Politie schrikt zich apelazerusEen tweet, ten slotte, staat ook symbool voor deze veelzijdige week. In het Twitterbericht staat hoe een agent een babydekentje met een mes vond. Daardoor verkeerde een deel van de politie voor korte tijd in een hoge staat van paraatheid. Het bleek uiteindelijk om een grap te gaan.[Tweet:body:https://twitter.com/WA_EttenLeur01/status/690519839996252160]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!