Video

Leren, spelen én bidden: Peuteropvang Play + Pray met primeur in Tilburg

23 januari 2016 om 20:56
nl
In Tilburg beginnen medewerkers van John Henry Newman School een katholieke peuteropvang genaamd ‘Play + Pray’. Terwijl de peuters leren en spelenderwijs kennismaken met het geloof, hebben de moeders de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen te bidden. Initiatiefneemster Anna Plakas is trots dat ze dit project op touw heeft gezet. “We mogen best wat trotser zijn op ons geloof.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De katholieke speelgroep, bedoeld voor kinderen tussen de twee en vier jaar, vindt onderdak in de Maria Margaritakerk aan de Ringbaan West in Tilburg. Volgens Plakas doen de huidige katholieke scholen in de regio te weinig aan katholieke vorming. Samen met collega’s probeert ze een katholieke school te stichten.
'Je vormt een gemeenschap'Play + Pray geldt als opstapje naar zo’n katholieke school. “Geloof is iets wat je samen doet. Je vormt een gemeenschap. Wij denken dat er in Tilburg genoeg animo is voor dit concept”, legt Plakas uit.
De open dag van Play + Prasy is op zondag 31 januari van drie uur tot vijf uur 's middags aan de Thomas van Kempenstraat in Tilburg. Toegang is gratis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.