Dronken Tilburger veroorzaakt ongeluk en vlucht België in, 'Vluchten heeft geen zin'

24 januari 2016 om 12:25 • Aangepast 21 november 2020 om 13:12
nl
Een 40-jarige Tilburger die zaterdagnacht betrokken was bij een ongeluk op de Ringbaan Zuid, heeft geprobeerd om naar België te vluchten. Hij werd echter opgemerkt door surveillerende agenten. Die zetten meteen de achtervolging in.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De agenten zagen de Tilburger rijden op de Turnhoutsebaan in Goirle. Er bleek al snel dat er iets niet klopte. Eén koplamp van de auto van de Tilburger deed het niet. Ook was de voorzijde van zijn wagen flink beschadigd.
Reclamebord vernieldDe surveillanten keerden hun auto en gingen in de achtervolging. Ze herinnerden zich dat er eerder in de nacht iemand op de Ringbaan Zuid een reclamebord omver had gereden. De veroorzaker daarvan was gevlucht, maar liet een buitenspiegel achter.
Voor de politie was de uitkomst van het sommetje snel gemaakt en werd dan ook snel duidelijk dat de automobilist achter de aanrijding zat. Hij liet zich echter niet zo makkelijk tegenhouden. Met ruim 140 kilometer per uur racete hij naar België.
Te diep in het glaasje gekekenDankzij internationale afspraken kon de Nederlandse politie de hulp van de Belgen inroepen. De Belgen plukten de automobilist tussen Poppel en Turnhout van de weg. De bestuurder, een 40-jarige man, bleek flink te hebben gedronken.
Ter plekke bleek dat de automobilist inderdaad een rechterbuitenspiegel was verloren. Hij werd opgepakt en gehoord voor het wegrijden na een aanrijding. Hij kreeg verschillende processen-verbaal, ook voor het rijden onder invloed.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.