CdK Wim van de Donk wil ‘meer rekening houden met lokale omstandigheden bij opvang vluchtelingen'

24 januari 2016 om 14:39
nl
Commissaris van de Koning Wim van de Donk wil Brabanders meer betrekken bij besluiten over de opvang van vluchtelingen. Ook is hij voorstander van het ‘meebewegen met de lokale omstandigheden’ als het bijvoorbeeld gaat om de opvang van het aantal vluchtelingen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“Misschien moeten we meer innoveren in de opvang. Er zijn plekken in Brabant waar een aantal van 1200 vluchtelingen prima past. Op andere plekken zullen we veel meer moeten schalen”, zei Van de Donk zondag in het VPRO-programma Buitenhof.
Verharding debatHij sprak met presentator Paul Witteman over de verharding van het vluchtelingendebat in Brabant. Afgelopen periode was er sprake van het ophangen van varkenskadavers, kogelbrieven, stenen door ruiten en het in brand steken van een politieauto. Van de Donk noemde in het programma dergelijke ontwikkelingen zorgelijk.
“Er is veel emotie in de samenleving. Ik vraag me serieus af of de politie wel genoeg middelen heeft voor capaciteit om dit soort zaken te aan te pakken”, liet Van de Donk zich uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.