'De derde wereld, maar dan erger', Omroep Brabant reist mee naar kamp in Duinkerken [FOTO'S/VIDEO]

25 januari 2016 om 18:47 • Aangepast 21 november 2020 om 13:11
nl
Tilburgse vrijwilligers hebben zaterdag hulpgoederen naar het geïmproviseerde vluchtelingenkamp in Grande Synthe bij het Frankse Duinkerken gebracht. Wat ze daar zagen, was eigenlijk met geen pen te beschrijven. Vrijwilliger Hendrik de Kok in het programma Onder Ons: "De mensen daar hebben écht helemaal niets".
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Hendrik de Kok uit Tilburg bracht goederen zoals dekens en slaapzakken. De Kok wilde zo iets doen aan de erbarmelijke omstandigheden waarin de vluchtelingen, vaak in zelfgebouwde tentjes zonder fatsoenlijke voorzieningen, moeten zien te overleven. Dat vertelde hij eerder in een interview.
In het vluchtelingenkamp verblijven momenteel 2500 vluchtelingen, met name van Koerdische komaf. Ze proberen over te steken naar Engeland. Daar hopen ze dat de opvang verbetert. Engeland heeft alleen de grens hermetisch afgesloten. En Frankrijk biedt nauwelijks hulp. Oud SP statenlid Veerle Slegers vindt dat er dringend iets moet gebeuren: "Het is daar de derde wereld, maar dan erger".

Wachten op privacy instellingen...

Item in Onder OnsOmroep Brabant reisde met De Kok, provinciebestuurder Johan van den Hout (SP) en oud-politica Veerle Slegers mee naar Frankrijk en legde het vluchtelingenkamp vast op beeld. Een reportage daarvan is te zien in het achtergrondprogramma Onder Ons.
Beelden van de reis zijn alvast te zien in de slideshow bij dit bericht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.