Video

Op de WC en WC-papier op? De drone haalt wel even een nieuwe rol!

24 januari 2016 om 21:05
nl
Nog een paar weken geduld en dan mogen we allemaal kennis komen maken met Blue Jay. Een drone die meer lijkt op een vliegende schotel dan op een drone. Maar wel een drone die alles voor je doet. Zit je op de WC en het is het papier op? Geen nood, als je roept komt je vliegende vriend er snel aan met verse rol.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

In september van het vorig jaar kwamen de eerste 'geheimzinnige' berichten naar buiten dat er een intelligente drone werd ontwikkeld door studenten van de TU/E. Een drone die opdrachten zou kunnen uitvoeren voor de mens.
Slimme HenkieEen klein half jaar na de start van het project Blue Jay, liggen al drie prototypes vliegklaar op de burelen van het team Blue Jay dat in een gebouw zetelt op het terrein van de TU in Eindhoven. Drones die worden aangeduid met Oerhollandse namen als Henk, Klaas en Sjaak.
Henk is de drone die al het meest kan en uiteindelijk zelf zijn weg gaat vinden in huis. Gaat de telefoon dan roep je Henk. Die er vervolgens letterlijk naar toe vliegt en hem daarna keurig aflevert bij de op de bank hangende eigenaar. In huis navigeert de drone straks zelfstandig op basis van speciale verlichting in het huis.
Hallo, ik ben uw drone Hij herkent je, praat met je en als je wilt zet hij een Skype verbinding op met je tante in Australië. Je peuter helpen met het bouwen van een toren, kan ook al. Vlam in de pan? Henk ziet het en weet uiteraard waar de brandblusser staat.
De mogelijkheden zijn ongekend en dat demonstreren de achttien 'Willy Wortels' achter het project met veel passie en plezier.
Drone als ober Het voorstellen van Blue Jay aan het grote publiek staat gepland voor komende lente. Tijdens het zestigjarig bestaan van de Technische Universiteit gaan de drones vliegen in een dronecafé. De combinatie café en intelligente drones kan maar één ding betekenen: de ober zal plaatsmaken voor een drone, die op bestelling de drankjes gaat halen. Proost!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.