'1200 ongeschikt', spandoeken tegen vluchtelingen in Droomgaard Kaatsheuvel

25 januari 2016 om 08:31
nl
In Kaatsheuvel zijn de afgelopen dagen verschillende spandoeken opgehangen tegen de komst van 1200 vluchtelingen naar vakantiepark Droomgaard. Door wie is niet bekend. De meeste doeken werden snel weggehaald.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het vakantiepark ging 6 januari open voor vluchtelingen. Op dit moment verblijven er 700 mensen, onder wie honderd kinderen van 0 tot 17 jaar. Dagelijks komen er ongeveer vijftig mensen aan op het vakantiepark. De helft van de groep is Syriër, maar er zitten ook mensen bij uit Eritrea, Afghanistan, Irak, Iran en voormalig Joegoslavië.
Gevoel van veiligheid veranderdDe mensen die de spandoeken hebben gemaakt, zijn bang dat de vluchtelingen langer op het vakantiepark blijven dan 1 april, zoals is aangekondigd.
Zaterdag hing bij de tijdelijke vluchtelingenopvang zelf ook al een spandoek met de tekst ‘Respect voor vrouwen’. Zaterdag deelde stichting Onze Stem flyers uit in het centrum van Kaatsheuvel. De stichting claimt dat het straatbeeld en het gevoel van veiligheid in het dorp Kaatsheuvel zijn veranderd na de beslissing van de gemeente om asielzoekers tijdelijk op te vangen bij Droomgaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.