Kinderverkrachter Geoffrey J. niet vervroegd vrij, kans op herhaling te groot

25 januari 2016 om 13:42 • Aangepast 21 november 2020 om 13:11
nl
Zedendelinquent Geoffrey J. komt niet vervroegd vrij. De rechtbank in Breda vindt de kans dat hij nog een keer in de fout gaat te groot. J. kreeg twaalf jaar cel voor de verkrachting van een toen 9-jarig meisje in Breda in 2006. Hij had zelf om vervroegde vrijlating gevraagd, maar tevergeefs. Hij moet zijn hele straf uitzitten. Dit betekent dat hij nog twee jaar vastzit.
Profielfoto van Hessel Rippe en Mathijs Pennings
Geschreven door
Hessel Rippe en Mathijs Pennings

J. was maandag zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Het slachtoffer en haar familie waren er wel. "Het is een opluchting en ik ben blij dat hij nog twee jaar mag blijven zitten", laat het slachtoffer na de uitspraak weten. "Ik vind ook niet dat hij vervroegd vrij mag komen. Hij heeft meerdere slachtoffers gemaakt, waaronder mij, en dit wens je niemand toe."

Wachten op privacy instellingen...

Kans op herhaling grootJ. blijft ontkennen dat hij het meisje toentertijd heeft verkracht en werkt ook niet mee aan persoonlijkheidsonderzoeken. Voor de rechter is dit een reden om hem niet vervroegd vrij te laten en voor het nu 18-jarige slachtoffer is dit een extra bevestiging. "Zo laat hij alleen maar zien dat hij het wél heeft gedaan."
Het OM liet om die reden twee weken geleden al weten tegen vervroegde vrijlating te zijn. Ook het OM vindt het recidivegevaar te groot.

ZIE OOK: Na negen jaar cel ontkent Geoffrey J. nog steeds dat hij 9-jarig Bredaas meisje verkrachtte
Geoffrey J. had eind 2015 al het verzoek ingediend eerder vrij te komen. Toen kwam de zedendelinquent niet opdagen tijdens de rechtszaak.
Voor de rechtbank komenDe rechter vond toen dat hij in de rechtbank moest verschijnen voordat hij daarover kon oordelen. Een overwinning, zo voelde het eind vorig jaar, voor Marijke*, het nu 18-jarige slachtoffer van Geoffrey J.
ZIE OOK: Verkracht als meisje van 9, als vrouw van 18 oog in oog met dader die blijft ontkennen
Geoffrey J. moet dus zijn straf uitzitten en komt in 2018 vrij. Marijke is niet bang dat zij dan weer gevaar loopt. "Ik ben nu te oud", vertelt ze. "Maar de kans op herhaling is zo groot dat ik wel verwacht dat hij een nieuw slachtoffer gaat uitzoeken. Ik kan alleen maar hopen dat hij dat niet doet. Als hij het wel doet, kan ik het slachtoffer alleen maar steunen."
SteentjesgooierJ. staat ook wel bekend als de 'Woenselse steentjesgooier' omdat hij in de jaren negentig in Eindhoven jonge meisjes naar buiten lokte door steentjes tegen hun raam te gooien.
* naam is vanwege privacyredenen gefingeerd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.