Lars Boom grote verrassing in selectie WK veldrijden

25 januari 2016 om 10:26
nl
Bondscoach Johan Lammerts heeft de selectie voor het WK veldrijden, komend weekend in het Vlaamse Heusden-Zolder, bekendgemaakt. Mathieu van der Poel is de onbetwistte kopman bij de elite-renners.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Opvallendste naam in de selectie is Lars Boom. De Vlijmense renner was jarenlang succesvol in de modder en werd onder meer wereldkampioen in 2008 en maar liefst zes jaar achtereen Nederlands kampioen. Maar de laatste jaren richtte Boom zich alleen op de weg en liet het veldrijden links liggen.
Minuten achterstandIn december maakte hij zijn rentree bij een wereldbekerwedstrijd op hetzelfde parcours in Heusden-Zolder, waar komend weekend het WK gehouden wordt. Daarin eindigde Boom met minuten achterstand ver in de achterhoede. Desalniettemin staat Boom zondag aan de start bij het WK in België.
Boom: "Gelukkig krijg ik die mogelijkheid van Johan (Lammerts) om het WK te rijden, dus daar ben ik erg blij mee. Natuurlijk is het een grote switch van de weg naar het veldrijden, maar het kan geen kwaad en in rijd graag in Zolder het WK."
Lichte pijntjesAls voorbereiding' reed Boom de afgelopen week in Australie de 'Down Under', een meerdaagse voorbereidingskoers op de weg. Daar werd hij nog geteisterd door lichte pijntjes.
"Ik heb al een tijdje last van mijn rug, maar het trekt de laatste dagen weg, dus in principe ga ik het WK wel rijden. Ik voel dat m'n conditie goed is en voor mijn gevoel gaat het met mijn rug steeds beter. Voor het wegseizoen was de voorbereiding in Australie ideaal, voor het WK cross in principe niet. Maar ik ben wegrenner die zich voorbereidt op het wegseizoen en de klassiekers.  Vanaf Parijs-Nice is het belangrijk dat we goed zijn en moeten we iedere koers rijden om te winnen."
'Op basis van zijn verleden'"Ik heb Lars geselecteerd op basis van zijn verleden als veldrijder. Hij is voormalig wereldkampioen bij de beloften en elite. Ondanks zijn mindere wedstrijden bij zijn terugkeer in december wil ik hem graag deze kans geven", legde bondscoach Johan Lammerts maandag uit.   Titelverdediger Mathieu van der Poel en Europees kampioen Lars van der Haar zijn vanzelfsprekend ook van de partij. Van der Poel was zondag nog de sterkste bij de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Thijs van Amerongen, Stan Godrie, Corné van Kessel, David van der Poel en Niels Wubben vervolledigen de selectie.
WK veldrijden voor vrouwen Bij de vrouwen, die zaterdag hun wedstrijd hebben, gaan onder anderen Sophie de Boer en Thalita de Jong van start. De Boer maakte zondag veel indruk door solo de zware wedstrijd in Hoogerheide te winnen. De Jong, regerend Nederlandse kampioene, eindigde als tweede bij die  wereldbekerwedstrijd. Sanne van Paassen en Sabrina Stultiens zijn de andere twee vrouwen die Lammerts meeneemt naar Zolder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.