Ambtenaar geschorst voor sleutelrol in 'spandoekenrel'

25 januari 2016 om 11:50 • Aangepast 21 november 2020 om 13:11
nl
De twee mensen die een sleutel hadden van de Petrus Donderstoren in Sint-Michielsgestel hebben niks te maken met het illegaal plaatsen van een metershoog spandoek twee weken geleden. Uit intern onderzoek kreeg de gemeente wel aanwijzingen van 'actieve betrokkenheid' van een ambtenaar. Die ambtenaar is geschorst. Er wordt onderzoek gedaan.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Verantwoordelijk voor het ophangen van het spandoek is de actiegroep 'Van en voor St. Gestel'. De groep is anoniem.
Oproep naar hoorzitting te gaanVolgens een verklaring van de gemeente Sint-Michielsgestel heeft de actiegroep moeite met 'de bezwaren die zijn ingediend tegen de omgevingsvergunning voor Het Dommelsch Huys'.
ZIE OOK: Irritatie over bezwaarmakers die centrumplan blijven tegenhouden
Anderhalve week geleden was daar een hoorzitting over. Op het spandoek werden inwoners van Sint-Michielsgestel opgeroepen daar naar toe te gaan.

Wachten op privacy instellingen...

Die oproep werd door de actiegroep ook verspreid via stickers op de plaatsnaamborden op de toegangswegen van de gemeente rond de kerst. Hierdoor besloot de gemeente de openbare hoorzitting achter gesloten deuren te houden.
Externe sleutelhoudersIn het onderzoek naar wie het spandoek aan de Petrus Donders-toren hing, bekeek de gemeente wie de sleutels tot de toren had. 'Al spoedig bleek dat er geen betrokkenheid was van de twee externe sleutelhouders', schrijft de gemeente. Daarom startte een intern onderzoek.
Daaruit bleek de betrokkenheid van een ambtenaar. Die is vorige week dinsdag geschorst. Vanwege de privacy wil de gemeente niet zeggen waar de ambtenaar precies werkte.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.