Gemeente Roosendaal heeft alleen 'balletje opgegooid' bij Primark

25 januari 2016 om 15:51
nl
Winkelketen Primark heeft met de gemeente Roosendaal gesproken over de vestiging van een winkel in de binnenstad. Dat erkent wethouder Cees Lok. "We hebben een balletje opgegooid en Primark heeft niet gelijk de deur dicht gegooid." VLP-raadslid John Hertogh beweerde dat er al serieuze interesse zou zijn getoond in het pand van de V&D in het centrum. "Dat is geheel voor zijn rekening. Ik weet daar niets van", zo zegt wethouder Lok.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Hertogh heeft het nieuws van een kennis uit België die bij de zaak betrokken zou zijn. Volgens wethouder Lok is nu nog niets duidelijk. "De curatoren van V&D zijn aan zet. We moeten eerst maar eens afwachten wat er met V&D gaat gebeuren."
Geen concrete afsprakenLok hoopt dat de V&D blijft. "Mocht het zwartste scenario zich voor V&D en de medewerkers voordoen, dan zou het mooi voor de werkgelegenheid zijn dat Primark of iets anders het pand betrekt." Maar de wethouder benadrukt dat daar nog geen afspraken over zijn gemaakt.
Hij heeft regelmatig contact met de eigenaar van het pand die zelf ook niet stilzit volgens de wethouder. "We hebben een gedeeld belang. Niemand zit stil."
Het raadslid Hertogh stuurde een mail naar alle raadsfracties met een oproep: "We moeten zorgen dat die winkel er komt. Dan zou er eindelijke een goede wisselwerking komen tussen outletcentrum Rosada en de binnenstad."
'Parkeertarieven te hoog'Om dat echt te bewerkstelligen moet er volgens Hertogh wel een aantal zaken veranderen. "De parkeertarieven in de binnenstad moeten omlaag. Die zijn nu veel te hoog. We moeten onszelf niet de markt uit prijzen en dat doen we nu wel."
De gemeente heeft volgens het raadslid onlangs een delegatie van Primark uitgenodigd voor een rondwandeling in Roosendaal. "Ze hebben laten zien dat er voor tien miljoen wordt geïnvesteerd in de stad." Wethouder Lok ontkent dit. "Ik weet niks van een rondleiding die vanuit de gemeente is georganiseerd."
Veel BelgenPrimark zou vooral kansen zien in Roosendaal, omdat de verwachting is dat de kledingzaak veel Belgen trekt. De winkelketen zelf heeft nog niet gereageerd op de beweringen van Hertogh.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.