‘Jij gaat vliegen!’, WC Experience-zanger van podium getrokken en geslagen door fan na bierincident

25 januari 2016 om 13:04
nl
Een optreden van de Raamsdonksveerse feestband WC Experience is zondag compleet uit de hand gelopen. In het Tilburgse popcentrum 013 werd zanger Patrick Marcelissen door een bezoeker van het hoge podium getrokken en aangevallen. Dat gebeurde na een bierincident eerder op de avond.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“Ik maakte echt een flinke val naar beneden. Het had vreselijk kunnen aflopen”, zegt Marcelissen, die nog altijd ‘flink over de zeik is’ door het merkwaardige voorval.
25 jaar langs podia in Nederland en meer dan duizend optredens later trekt WC Experience nog altijd honderden mensen naar hun optredens. Zondag was er in Tilburg de langverwachte fanclubdag, exclusief bedoeld voor leden. Zij mochten wel een vriend of vriendin meenemen.
'Ze maken je spullen kapot'De fanclubdag ging gepaard met een spetterend optreden van de Raamsdonksveerse feestband. Wat begon als een groot feest, eindigde in een anticlimax. Tijdens de toegift gooide een van de bezoekers een beker bier naar Marcelissen. “We hebben al jaren last van bezoekers die hun bier niet bij zich kunnen houden. In de meeste gevallen is dat niet zo erg, maar soms maken ze gewoon je instrumenten en spullen kapot.”
Voor Marcelissen was de maat dan ook vol: hij kapte het optreden af en vroeg wie er met het bier had gegooid. Niemand meldde zich, totdat Marcelissen dreigde de show af te breken. “Toen stak er iemand heel trots zijn arm in de lucht. Je kon goed zien dat hij erg blij met zijn actie was. Ik had er schoon genoeg van en vroeg hem de 013 per direct te verlaten.” [YouTube:body:https://youtu.be/2XbDnuV3QDs]
'Hij wilde met mij afrekenen'Onder begeleiding van een portier liep de biergooier zonder zich te verzetten naar buiten. Maar daarmee was de rust nog niet teruggekeerd. Zijn vriend of broer was het niet eens met de uitzetting en had nog een appeltje te schillen met Marcelissen. “Hij wilde nog even met mij afrekenen. Hij vroeg aan mij of ik soms wilde vliegen.”
Zonder een antwoord te hebben gegeven werd Marcelissen door de fan op brute wijze van het podium getrokken. De bandleden van WC Experience zagen de frontman vallen en dachten dat het gedaan met hem was. “Ik viel echt met een flinke smak tegen de vloer. Vervolgens werd ik nog belaagd door die jongen.”[YouTube:body:https://youtu.be/VEzFbgeWTEA]
'Diep triest'Fans van WC Experience en een bandlid stormden af op de bezoeker en hielden hem onder controle totdat de politie kwam. Intussen strompelde Marcelissen naar de kleedkamer, waar hij behandeld werd aan zijn verwondingen. “Ik heb nog altijd veel last van mijn linkerarm en scheenbeen. Maar ik ben er gelukkig goed van af gekomen. Het had veel erger kunnen aflopen.”
Op de Facebook-pagina van Marcelissen stromen intussen vele hartverwarmende reacties binnen. Tegen de belager is aangifte gedaan van mishandeling. Volgens Marcelissen zit hij nog achter slot en grendel. “Ik heb in een kwart eeuw WC Experience nog nooit zoiets meegemaakt. Dat dit nota bene gebeurt op een fandag. Echt diep triest. Ik ben er vannacht nog een aantal keer van wakker geschrokken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.