Blowende en zuipende jongeren veroorzaken grote overlast in Oss: 'De maat is vol' - Omroep Brabant

Blowende en zuipende jongeren veroorzaken grote overlast in Oss: 'De maat is vol'

25 januari 2016 om 13:04 • Aangepast 21 november 2020 om 13:10
nl
Omgetrapte kliko’s, straatnaamborden die uit de grond worden getrokken en kerstbomen die uit de pot worden gerukt: de omgeving van de Leeuwerikstraat in Oss heeft de afgelopen weken flink te lijden onder verschillende vernielingen door een groep jongeren. "We gaan er daarom even hard op inzetten dat dit snel stopt", zegt wijkagent Daan ter Mors.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Naast de vernielingen veroorzaakt de groep ook voor overlast voor de bewoners van de appartementen aan de Leeuwerikstraat. "Ze hangen in de portiek of gaan stiekem de flat in en gaan op de galerij zitten. Ze blowen, drinken alcohol, schreeuwen naar de bewoners en intimideren ze", zegt de wijkagent in Schadewijk.

"En dat vinden de bewoners natuurlijk erg vervelend." Dus daarom wordt er de komende periode harder opgetreden. "Want de maat is vol."
Halt-straf dreigt"Het hangen in de portiek wordt niet meer getolereerd. Dat mocht eerder ook al niet. Maar toen kregen jongeren nog een waarschuwing. Nu krijgen ze een proces verbaal of een Halt-straf", legt Ter Mors uit.
De jongeren hebben in de buurt hun eigen hangplek, het Cruijf Court. "Maar ze verschuiven steeds meer naar de flats en het wijkcentrum. Bij het wijkcentrum is zelfs de kerstversiering losgerukt", vertelt de wijkagent. "Het wijkcentrum heeft inmiddels vier meldingen van overlast gedaan bij de politie en twee aangiftes."
Verschillende groep jongerenDe groep bestaat volgens de wijkagent uit jongeren in de leeftijd van 13 jaar tot ergens in de 20. “Het is ook steeds een wisselende combinatie. De ene keer staan er vijf tot zes jongeren, maar soms ook wel twintig”, vertelt Ter Mors.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.