'Dit is zinloos': Mariabeeldje kapotgeslagen op fietspad in Berghem - Omroep Brabant

'Dit is zinloos': Mariabeeldje kapotgeslagen op fietspad in Berghem

25 januari 2016 om 16:17
nl
De gesloopte kapel in Berghem waar het Mariabeeldje ook in stond. Foto: Maickel Keijzers/Hendriks Multimedia
De gesloopte kapel in Berghem waar het Mariabeeldje ook in stond. Foto: Maickel Keijzers/Hendriks Multimedia
"Twintig meter van het kapelletje lag het Mariabeeld. Helemaal kapotgeslagen", Gerrit Grimbergen uit Berghem begrijpt niet waarom iemand het Mariabeeldje kapot moest maken. Al eerder werd ook de Kapel vernield "Dit is zinloos."
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Fietsers zagen vorige week dinsdag dat de kapel aan de Zevenbergseweg in Berghem was vernield. "De ruit was eruit dus toen hebben we er tralies voor geplaatst", vertelt Gerrit, die beheerder is van de kapel.
"Maar dat mocht ook niet baten. Want toen ik een dag later ging kijken, zag ik het Mariabeeldje in stukken op het fietspad liggen", zegt hij.
'Is het weer zover?'De kapel staat er al sinds 1957. Het werd toen geplaatst ter ere van het 12,5 jubileum van de scoutingvereniging. "In die tijd is het ongeveer vijftien keer onder handen genomen door vandalen", zegt Gerrit. "Dus toen ik dit hoorde dacht ik wel: 'is het weer zo ver?'"
Inmiddels wordt de Mariakapel weer in ere hersteld. Gerrit en zijn vrouw Anny zijn alleen nog op zoek naar iemand die een Mariabeeldje over heeft. “Ik hoop dat de mensen die dit gedaan hebben, voortaan nadenken voordat ze weer zoiets doen”, zegt Gerrit tot besluit.[facebook:body:https://www.facebook.com/anny.bimbergenoppers/posts/566023823566006]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.