Gevangenen hadden toegang tot patiëntendossiers van Amphia Ziekenhuis

25 januari 2016 om 16:29
nl
Gedetineerden van de gevangenis in Leuven hebben toegang gehad tot vertrouwelijke patiëntendossiers van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout. Het ziekenhuis wilde de documenten laten digitaliseren door het bedrijf iGuana. Dat bedrijf besteedde in 2014 voorbereidende werkzaamheden uit aan gedetineerden.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Omroep Max ontdekte dat gevangenen in Leuven de nietjes uit de dossiers hebben gehaald. Het Amphia laat weten verontwaardigd te zijn door het nieuws. "In de contractafspraken van Amphia met iGuana staat dat alle werkzaamheden die de organisatie voor Amphia verrichtte door eigen personeel en binnen de muren van iGuana uitgevoerd dienden te worden."
Geen datalek bij AmphiaHet ziekenhuis is inmiddels een onderzoek gestart naar de gevolgen van de contractbreuk. Het ziekenhuis benadrukt dat van een datalek bij Amphia geen sprake is. Dit was wel het geval bij onder meer het St. Anna ziekenhuis in Geldrop. De gegevens van ruim 4500 patiënten waren een maand lang online voor iedereen toegankelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.