Slachtoffer kinderverkrachter Geoffrey J.: 'Ik ben opgelucht dat hij niet vervroegd vrijkomt'

25 januari 2016 om 21:06 • Aangepast 21 november 2020 om 13:09
nl
Kinderverkrachter Geoffrey J. komt niet vervroegd vrij. Dat besloot de rechter maandag. Voor zijn slachtoffer van toen, Marijke*, is dat een grote opluchting. "Ik vind ook niet dat hij vervroegd vrij mag komen. Hij heeft meerdere slachtoffers gemaakt, waaronder ik, en dit wens je niemand toe."
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

De rechter laat Geoffrey J. niet vervroegd vrijkomen omdat ze de kans op herhaling erg groot acht. De rechter denkt dit omdat de verdachte niet mee wilt werken aan persoonlijkheidsonderzoeken. Voor Marijke is dit een extra bevestiging. "Zo laat hij alleen maar zien dat hij het heeft gedaan", vindt ze.

Wachten op privacy instellingen...

Marijke werd in 2006 op 9-jarige leeftijd verkracht terwijl haar ouders lagen te slapen. Dat is nu bijna tien jaar geleden. "Ik heb er in het begin veel last van gehad", vertelt ze. "Ik heb ook veel therapie gehad en heb er altijd veel met mijn moeder over kunnen praten. Dat doe ik nu nog steeds en daardoor heb ik kunnen verwerken."
ZIE OOK: Kinderverkrachter Geoffrey J. niet vervroegd vrij, kans op herhaling te groot
'Ik ben niet bang dat hij mij iets aan gaat doen'Geoffrey J. moet dus zijn straf gewoon uitzitten en komt in 2018 vrij. Marijke is niet bang dat zij dan weer gevaar loopt. "Ik ben nu te oud", vertelt ze. "Maar de kans op herhaling is zo groot dat ik wel verwacht dat hij een nieuw slachtoffer gaat uitzoeken. Ik kan alleen maar hopen dat hij dat niet doet. Als hij het wel doet, kan ik het slachtoffer alleen maar steunen."
* naam is vanwege privacyredenen gefingeerd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.