Wassila Hachchi uit Breda reageert op commotie na plotseling vertrek: 'Was niet de bedoeling'

25 januari 2016 om 16:54 • Aangepast 21 november 2020 om 13:09
nl
Het vertrokken D66-kamerlid Wassila Hachchi streeft ernaar om af te zien van haar wachtgeld. Dit kan zodra de Bredase een arbeidscontract heeft getekend. Ze schrijft dit in een verklaring die maandagmiddag naar buiten is gebracht. Ook zegt ze op Twitter dat de commotie niet haar bedoeling was.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

In de verklaring is te lezen dat ze 'de commotie rond haar vertrek betreurt' en dat ze daarom 'een aantal gerezen vragen wil beantwoorden'. Zo geeft ze antwoord op de reden van haar vertrek en hoe het met haar gezondheid gaat.
'Haar vertrek is ingegeven door een persoonlijke, positieve keuze om een bijdrage te kunnen leveren aan de campagne van Clinton en te leren van internationale politiek', is te lezen. Hachchi gaat werken voor de presidentscampagne van Hillary Clinton in Amerika.
D66 boosDe afgelopen dagen was haar partij D66 boos op haar, omdat ze geen contact met haar konden krijgen. D66 wilde graag weten waarom de Bredase zo abrupt uit de partij stapt. En ook de Kamervoorzitter Khadija Arib vond dat zij hier meer openheid over moest geven.
Inmiddels heeft Hachchi contact gehad met D66. In een tweet schrijft ze dat heeft gesproken met fractievoorzitter Alexander Pechtold. Ook zegt ze over de ontstane commotie dat dit niet de bedoeling was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.