Video

Bloemenzee voor vluchteling wiens huis bekogeld werd in Veen: 'Dankjewel lieve Nederlanders'

25 januari 2016 om 20:47 • Aangepast 21 november 2020 om 13:09
nl
Het was een enorme verrassing voor de 50-jarige Syriër Basem en zijn zoon. Zo'n 25 bossen bloemen werden maandagmiddag bij hem afgeleverd door de plaatselijke bloemist, Wim de Vos. Bij de bloemen zat een kaartje met daarop de tekst: 'Namens een heleboel mede-Nederlanders die geloven in liefde'.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Een spontane actie die op Facebook was ontstaan nadat onbekenden een ruit van het huis van de Syriër in de Willem de Zwijgerstraat in Veen hadden ingegooid. Mensen uit het hele land doneerden ruim 600 euro voor bloemen, zo liet de initiatiefnemer van de actie die anoniem wil blijven, weten.

Wachten op privacy instellingen...

'De liefde is wederzijds'Basem is ontroerd door de bloemen. "Ik ben er heel erg blij mee en voel me ondanks alles welkom hier. De liefde is wederzijds. Dankjewel lieve Nederlanders." Nadat iemand de steen door een ruit van zijn huis gooide, liet Basem aan Omroep Brabant weten dat hij erg bang was geworden. "Ik vluchtte hier naartoe omdat dit een mooi en veilig land is. Ik dacht dat zoiets als dit hier niet kan gebeuren."
De Syriër woont nu zo'n anderhalf jaar in Nederland. Dat hij maandag zoveel bloemen heeft gekregen, vindt hij erg bijzonder. "Ik ben heel erg blij dat mensen in Nederland en Veen aan mij denken."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.