Stenen door ruit van volle kroeg in Deurne: 'Bezoekers werden net niet geraakt'

25 januari 2016 om 17:17 • Aangepast 21 november 2020 om 13:09
nl
Bij café Het Ankertje in Deurne is vorige week vrijdagavond een halve tegel en een halve klinker door de ruit gegooid. Op die avond zat de kroeg vol. Bezoekers die bij het raam zaten, stonden net op toen de klinker door de ruit vloog.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“Als ze iets langer waren blijven zitten, was het een ramp geweest”, vertelt de uitbater van het café maandagmiddag. “Ik heb een bruin café. Er zaten vrijdag ongeveer tachtig mensen binnen. Gelukkig is niemand gewond geraakt.”
Auto zonder verlichtingWoensdagnacht sneuvelde ook al een ruit van het café. Toen werd rond tien voor één een stuk stoeptegel door het raam gegooid. “Er waren maar een paar mensen binnen. We dachten dat er iemand viel of dat er buiten een ongeluk gebeurde. Maar toen zagen we de tegel liggen. Buiten reed een auto zonder verlichting weg.”

Eerder werd al ingebroken in de kroeg en donderdag werden de banden van de bus van de uitbater lek gestoken. “Ik kan niet bedenken wie hier verantwoordelijk voor is. Er is niemand uit de kroeg gezet de laatste tijd. Ik heb met niemand problemen.”
Café blijft openOndanks de gebeurtenissen blijft Het Ankertje gewoon open van woensdag tot en met zondag. “Het is al moeilijk genoeg om in de horeca overeind te blijven, dus ik kan het me ook niet veroorloven om de zaak tijdelijk dicht te gooien.”
De kroegeigenaar heeft van de inbraak en de vernielingen aangifte gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.