Inloopavond over vluchtelingenopvang in Veghel verloopt rustig - Omroep Brabant
Video

Inloopavond over vluchtelingenopvang in Veghel verloopt rustig

25 januari 2016 om 22:27
nl
De inloopavond in het stadhuis van Veghel over de opvang van asielzoekers is rustig verlopen. 480 mensen meldden zich van te voren aan. Ze moesten hun entreebewijs bij de ingang laten zien en zich identificeren. Burgemeester Ina Adema schudde iedereen de hand bij binnenkomst.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

In de gemeente Veghel zouden een jaar lang zo'n 300 asielzoekers moeten worden opgevangen. Daar heeft het COA het oude ziekenhuis voor op het oog. [tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/691683291754295298]
Vragen stellenTijdens de inloopavond kunnen mensen op verschillende plekken in het stadhuis vragen stellen aan onder andere de politie, het COA en de gemeente. "Ik vind het goed geregeld, zo kun je rondlopen en vragen stellen. Op deze manier krijg je geen verdeling van de ene groep tegen de ander", zegt een bezoekster.
OnrustigBuiten lijkt het even onrustig te worden als zich ongeveer dertig mensen verzamelen. "We mogen ons spandoek niet laten zien van de politie", zegt een demonstrant. Groot is de groep niet. "Het valt een beetje tegen, ik had meer mensen verwacht."
Binnen is de sfeer bijna gemoedelijk te noemen. Mensen babbelen met elkaar, stellen vragen en drinken koffie. Bij de uitgang staat een ideeënbus. "Ik heb op het papiertje geschreven dat we als burger meer inspraak zouden moeten hebben over deze kwestie. We zullen zien of er iets mee gebeurt", zegt een man die er net een briefje induwt.
Geen keuzeDe avond is ter oriëntatie, voor zowel burger als gemeente. "Er is nog geen keuze gemaakt of er een opvang komt, ja of nee. Tijdens deze avond kunnen we alle meningen horen. Het besluit komt op z'n vroegst over een week", zegt een woordvoerder van de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.