Dramatische avond voor NAC Breda: nederlaag tegen Jong Ajax, kampioenschap heel ver weg

25 januari 2016 om 23:00 • Aangepast 21 november 2020 om 13:08
NAC heeft maandagavond dure punten laten liggen. De ploeg verloor met 2-1 van Jong Ajax. Door die nederlaag laat NAC de kans liggen om op te stomen naar de tweede plaats in de Jupiler League en zich weer volop te mengen in de strijd om het kampioenschap.
Profielfoto van Spierts Twan
Spierts Twan

NAC kon het eerste kwartier geen potten breken tegen het tweede elftal van Ajax. Belangrijkste wapenfeit was een afstandschot van Uros Matic in de handen van keeper Onane en een voorzet van Mats Seuntjens waar Vlatko Lazic net niet aankon.
Niet overtuigenJong Ajax was in de beginfase feller en voetballend beter dan de Bredase ploeg, maar zette er met twee afstandschoten qua kansen ook niet heel veel tegenover. NAC, al kreeg het de betere kansen, kon ook in de rest van de eerste helft verre van overtuigen.
Na rust begon NAC dramatisch. Eerst scoorde Vadav Cerny in de 52e minuut voor Jong Ajax. Vier minuten later was het opnieuw eenvoudig raak via oud-Willem II'er Frenkie de Jong: 2-0.

Voor trainer Dijkhuizen reden om drie wissels te plegen om zijn elftal van extra aanvallende impulsen te voorzien. Dat leek zijn vruchten af te werpen in de 71e minuut. NAC kreeg een strafschop, Kevin Brands benutte die, en was terug in de wedstrijd.
Dramatische avond NAC kreeg daarna nog wel een aantal zeer goede kansen, maar wist het net niet meer te vinden. En zo werd het een dramatische avond voor de Bredanaars.

De ploeg liet namelijk een mooie kans liggen om de tweede plaats over te nemen van VVV en de de druk op koploper Sparta te vergroten. Het kampioenschap lijkt een onmogelijke opgave te worden.

'Het is klote'"Ik denk dat wij gewoon de ballen tegen de touwen aan moeten schieten en dan win je deze wedstrijd gewoon", zegt NAC-speler Kevin Brands na afloop. "Natuurlijk speelden we niet goed en heeft Jong Ajax goed gevoetbald. Maar als je bovenin meedoet, moet je zulke wedstrijden winnen. Je ziet dat wij moeite altijd hebben op kunstgras en die gastjes zijn klein en wendbaar. Het is klote."
"Ik ga niet zeggen dat het kampioenschap weggegooid is, want we gaan strijden tot de laatste dag. In voetbal kan alles gebeuren en ik ga niet zeggen dat ik de hoop op ga geven. Maar dat dit een slechte beurt is, is duidelijk."
Wanvertoning?"Zij maken de 1-0 en daarbij zien wij er slecht uit", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "En bij de 2-0 zien we er nog slechter uit. Daarna hebben de spelers alles naar hun mogelijkheden gedaan en hebben we nog een heleboel grote kansen gehad om twee, drie, vijf of zeven goals te maken.Dus dat is geen wanvertoning, vind ik."
Het duel tussen het tweede elftal van Ajax en NAC werd in Almere afgewerkt omdat Ajax niet in de Amsterdam Arena wilde spelen en jeugdcomplex De Toekomst de meereizende NAC-fans niet kon bergen.