Mariska Profijt (15) al drie weken spoorloos, overbuurman nog vast voor afpersing

26 januari 2016 om 11:28
nl
Er wordt nog altijd met man en macht gezocht naar de vermiste Mariska Profijt (15) uit Deurne. Volgens Martine Kellenaers, de moeder van Mariska, heeft de Limburgse politie op verzoek van de Brabantse politie onlangs een pand in Schinveld doorzocht na een betrouwbare tip. “Dat leverde helaas niets op. Er zijn geen aanknopingspunten meer. Ik begin nu van alles in mijn hoofd te halen.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Limburgse en Brabantse politie houden de kaken stijf op elkaar. “Als we tips of informatie krijgen over de mogelijke verblijfplaats van een minderjarig persoon, dan doen we een verzoek aan de lokale politie om op die locatie te gaan kijken”, is het enige wat politiewoordvoerder Nicole van Ooijen kwijt wil.
Het is meer dan drie weken geleden dat Martine voor het laatst iets van haar dochter heeft vernomen. Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de 15-jarige Mariska nadat ze vluchtte uit de gesloten instelling Vreekwijk in Deurne. “Dit is geen leven meer zo. Ik begin echt de hoop te verliezen. Wat als ze straks ergens wordt vastgehouden, roepend om hulp?”
ZIE OOK: Moeder 15-jarige Mariska Profijt doodsbang om verdwijning dochter: ‘Vrees dat ze ver weg is’
AfpersingVrijwel direct na de vermissing werd de familie van Mariska afgeperst door hun overbuurman. Die claimde iets met de vermissing te maken te hebben en eiste geld. Uiteindelijk bleek hij niets met de verdwijning te maken te hebben. Wel zit nog hij nog vast op verdenking van afpersing.
Sinds november vorig jaar verblijft Mariska in de gesloten instelling Vreekwijk in Deurne. Het is niet de eerste keer dat het 15-jarig meisje dagenlang niets van zich laat horen. Eerder was ze tien dagen vermist.
ZIE OOK: 'Overbuurman perst familie van vermiste Mariska (15) uit Deurne af'
SignalementMariska Profijt is sinds maandag 4 januari vermist. Het 15-jarig meisje is 1,65 meter lang. Ze heeft lang, zwart haar en groene ogen. Tips over haar vermissing kunnen worden doorgebeld naar de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.