Vrouw die dronken een fietser doodreed in Knegsel krijgt kortere celstraf

26 januari 2016 om 12:31
nl
De 49-jarige vrouw uit Diessen die in 2013 in Knegsel dronken een 76-jarige fietser aanreed, is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf. Dat is lager dan de straf die de rechtbank de vrouw eerder oplegde. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Van de achttien maanden cel, zijn er twaalf voorwaardelijk. Dat is lager dan eerder door de rechtbank werd opgelegd.
ZIE OOK: Fietser (76) overlijdt na aanrijding door dronken automobiliste in Knegsel
De vrouw mag ook vier jaar geen auto rijden, zo bepaalde de rechter in de uitspraak. Ook moet zij de weduwe van het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1500 euro betalen.
Flink gedronkenHet ongeluk gebeurde op 11 november op de Veldhovenseweg in Knegsel. De vrouw verloor de macht over het stuur, naar eigen zeggen omdat ze schrok van een flits in haar ogen. Daardoor raakte zij in een slip, reed de berm in en kwam terecht op het fietspad waar zij de fietser aanreed.
Uiteindelijk kwam zij tot stilstand tegen een boom in een voortuin. De fietser kwam ten val en overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. Later bleek dat ze te veel had gedronken.
Depressief en aan de drankDe vrouw was door een aantal trieste ervaringen depressief geworden en aan de drank geraakt. De ochtend van het ongeval en de avond ervoor had ze heel veel bier gedronken.
Eerder werd de automobiliste door de rechtbank al veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De straf van het gerechtshof valt lager uit omdat de rechter rekening hield met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw.
Spijt betuigdVolgens de rechter heeft ze hard aan zichzelf gewerkt. Zij heeft zichzelf psychiatrisch laten behandelen, drinkt geen alcohol meer en rijdt geen auto.
De vrouw heeft spijt betuigd aan de nabestaanden. Bovendien heeft zij een blanco strafblad. De rechter acht de kans op herhaling dan ook klein. Daarom valt de straf van het hof lager uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.