Links- of rechtsdraaiend? Corso Zundert gaat na vijf jaar praten andersom rijden

26 januari 2016 om 12:46
nl
De corsowagens in Zundert rijden dit jaar niet linksom zoals gebruikelijk is, maar rechtsom. Dat is voor het eerst sinds 1963. De Raad van Buurtschappen heeft dat maandagavond besloten. De stichting verwacht dat de doorstroming via deze nieuwe route beter wordt.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De oude route veroorzaakte soms oponthoud, omdat de grote wagens soms lastige bochten moesten nemen. Het veranderen van de route is een hele stap, want er wordt al vijf jaar over gesproken.
Speciale werkgroepHet ging ook niet zonder slag of stoot. Er is een speciale werkgroep opgericht die alle mogelijkheden en risico's in kaart heeft gebracht. Daarnaast is de nieuwe route uitgebreid getest met een verzwaarde corsowagen. Daaruit bleek dat de nieuwe route probleemloos kan worden gereden.
Wel adviseert de stichting het publiek dat gewend is om op een vaste plek te staan, rekening moet houden met de nieuwe route. "Het betekent dat de stoet vroeger in de Burgemeester Manderslaan is en later in de Veldstraat en Willem Passtoorsstraat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.