Jumbo-spotjes leveren Frank Lammers net zo veel op als 20 films: 'Je moet ook aan je gezin denken'

26 januari 2016 om 13:41
nl
Frank Lammers uit Mierlo verdient een aardig zakcentje met zijn rol in de televisiereclames van Jumbo. De acteur en regisseur krijgt net zoveel als het bedrag dat hij voor twintig films zou krijgen, erkent hij in gesprek met opinieblad HP/De Tijd. “Je kunt best één keer cashen als acteur in Nederland.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Voor Lammers, die voor zijn rol als zeeheld Michiel de Ruyter in de race was voor een Gouden Kalf, is het de normaalste zaak van de wereld dat acteurs bijverdienen met rolletjes in reclamespotjes. "En als je dat kan, vind ik dat je dat moet doen, zeker als je een gezin hebt", zo zegt de acteur in alle eerlijkheid.
Daarmee wil de Omroep Brabant-presentator overigens niet zeggen dat Nederlandse acteurs doorgaans weinig verdienen. “Ik kan ook prima zonder die commercial."
Loden LeeuwHoewel Lammers veel complimenten krijgt voor zijn aandeel in de Jumbo-spotjes, vinden veel kijkers hem ook vervelend.
Dit leverde hem een nominatie voor de Loden Leeuw op, de prijs voor de irritantste reclame van het jaar. Uiteindelijk ging de in Breda geboren Adelheid Roosen er met de twijfelachtige prijs vandoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.