Vandalen gooien stenen op tennisbaan Uden, tennisster (24) gewond

26 januari 2016 om 17:48
nl
Wat een gezellig avondje trainen moest worden op de tennisbaan bij LTC in Uden, eindigde in een flinke hoofdwond en een ritje naar het ziekenhuis. Onbekenden gooiden maandagavond stenen over het hek bij de tennisclub. Daarbij werd de 24-jarige Denise Peerenboom tegen het hoofd geraakt. LTC-voorzitter Peter van Klaveren is geschokt: "Dit zijn hele tragische ontwikkelingen".
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Het was rond halftien en de training van Denise en haar tennispartners zat er bijna op. Opeens vlogen er stenen over het hekwerk van de tennisbanen aan de Boekelsedijk in Uden. Een van de stenen raakte Denise vol op het voorhoofd. "Ze bloedde hevig en is meteen naar het ziekenhuis gebracht', vertelt Van Klaveren. "Hechten bleek gelukkig niet nodig, de wond is dichtgeplakt."
AchtervolgingEnkele leden van de tennisclub zetten meteen de achtervolging in op de stenengooiers. Van Klaveren: "Het lukte ze enkele jongeren staande te houden, maar ja, je kunt natuurlijk niet bewijzen dat zij er daadwerkelijk bij waren betrokken."
De tennisclub is de laatste tijd vaker het doelwit van vandalisme. Zo zijn er laatst netten op diverse banen vernield. De voorzitter ziet het met lede ogen aan. "Helaas kunnen wij er geen waterdichte maatregelen tegen nemen. We hebben een beveiligingsbedrijf benaderd, maar continu patrouilleren op het terrein is niet te betalen. Inmiddels hangen er wel camera's, maar het is nog maar de vraag of we het hiermee een halt kunnen toeroepen."
'Met knikkende knieën'Met Denise gaat het naar omstandigheden goed. Van Klaveren ging dinsdag bij haar op bezoek met een bloemetje. "De schrik zit er goed in. Ze wil wel weer gaan tennissen, maar ze vermoedt dat ze in eerste instantie met knikkende knieën op de baan zal staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.