Syrisch festival in Tilburg wil vluchtelingen en Brabanders dichter bij elkaar brengen

26 januari 2016 om 16:21
nl
Syrische vluchtelingen tonen zondag 31 januari hun talenten tijdens een festival dat Brabanders en vluchtelingen dichter bij elkaar wil brengen. Het Festival van de Syrische Cultuur is gratis te bezoeken in Museum Peerke Donders in Tilburg. Het is volgens de organisatie een landelijke primeur, want het is het eerste festival in Nederland rond Syrische nieuwkomers.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Behalve muziek, fotografie en eten komen bezoekers ook meer te weten over dans, film en sneltekenen. Zo bespelen de Syrische zusjes Jawa en Shaza Manla zondag authentieke Syrische instrumenten. Ook is er een Syrische rapper en zijn er professionele Syrische koks die hapjes bereiden. Syrische families uit Tilburg zorgen ook voor lekkernijen. Voormalig stadsdichter Jace van de Ven draagt een gedicht voor over hoe de Syrische vluchtelingen de Nederlandse cultuur verrijken.
OpeningHet is vooral de bedoeling dat Syriërs en Brabanders zondag contact leggen met elkaar. De officiële opening is om één uur 's middags en wordt verricht door provinciebestuurder Henri Swinkels. Maar vanaf elf uur is er al een programma. Het evenement duurt tot half vijf en wordt georganiseerd door Stichting Petrus Donders Tilburg, de Stichting Nieuwkomers& Vluchtelingenwerk Brabant Centraal en Rotary Tilburg Leijdal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.