Video

NS-station Den Bosch overgenomen door Oeteldonkse Spoorwegen

26 januari 2016 om 20:07
nl
NS-station Den Bosch centraal bestaat niet meer. Recent is de stationsnaam gewijzigd in Oeteldonk Centraol. Dat station is het belangrijkste station van de Oeteldonkse spoorwegen, waar zondag 7 februari Prins Amedeiro met zijn gevolg zal arriveren in zijn Koninklijke rijtuig.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Oeteldonk Centraol en het belangrijke perron één zijn al opgesierd met banieren en vlaggen in de officiële Bossche kleuren. Tot en met de aankomst van Prins Amadeiro wordt het Koninklijke perron dagelijks schoongehouden en gecontroleerd door leden van de Oeteldonkse spoorwegen.
"Wij rijden wel op tijd"Cornelis Nieuwenbroek is hof stationschef. In zijn handen rust de zware taak om de hof trein op zondag 7 februari precies op tijd te laten arriveren op perron één. "Sinds 1900 arriveert de trein om elf over elf, dat is nooit anders geweest en zal ook voor de aankomende intocht weer gelden. We scoren als Oeteldonkse spoorwegen zeer hoog op punctualiteit."
Stap op de stapsteenHeel belangrijk is ook dat de trein precies stopt bij de Oeteldonkse stapsteen op perron één. "Onze hoogheid hoeft niet naar links of rechts, die stapt bij het uitstappen precies op die steen. Hoe ik dat voor elkaar krijg? Da's het geheim van de machinist."
Waar, wanneer, hoe laatCarnavalesk en protocol gaan samen bij de intocht van Prins Amadeiro XXV op zondag 7 februari in Oeteldonk. De trein arriveert dan om elf over elf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.