Idee uit Den Bosch voor pop-up hotel wint 10.000 euro

26 januari 2016 om 16:34
Emmy Polkamp uit Den Bosch heeft de 'Doe-Geld' prijsvraag gewonnen. Ze kreeg maandag een cheque van 10.000 euro. Hiermee kan ze haar idee 'To many places' gaan uitvoeren. Een rondreizend hotel in authentieke leegstaande panden in Den Bosch. "Eindelijk kan ik een vliegende start maken."
Profielfoto van Lieshout, van Sanne
Geschreven door
Lieshout, van Sanne

Het idee ontstond toen Polkamp met vrienden op vakantie was in Slovenië. "We verbleven daar in een hotel dat in een anti-kraakpand zat. De eigenaar van het hotel vertelde ons dat hij daar uit moest. Als het hotel mobiel was geweest, zou hij van pand naar pand kunnen verhuizen."
Prijsvraag Voor haar afstudeerproject ontwierp de oud-studente van de Design Academy de pop-up tentjes. "Als net afgestudeerde kon ik het financieel niet realiseren. Ik heb een crowdfunding gehouden, maar dat mislukte. Toen ik de 'Doe-Geld' prijsvraag tegenkwam heb ik me meteen opgegeven."
Via Facebook ontstond er een race om de meeste likes. "Ik kreeg 1500 likes en was daarmee eerste. Maandag 25 januari moest ik mijn idee pitchen aan JADB (Jongerenambassadeurs 's-Hertogenbosch). Uit de negen deelnemers heb ik gewonnen."
Tentjes bouwen"Het eerste dat ik met het geld ga doen is tentjes bouwen." Polkamp heeft al een prototype dat te gebruiken is. "Het is een tentje met een tweepersoonsbed. Onder het bed zit een opslagruimte voor spullen." Daarnaast staan buiten de tentjes een tafeltje en twee stoelen. "Het blad van het tafeltje kan er af en is dan te gebruiken als dienblad om je ontbijt in de tent te eten."
Producten om het ontbijt te maken haal je uit de mobiele keuken die Polkamp heeft gemaakt. "In het keukentje zijn vijf lades met daarin verse producten. Ieder laatje is voorzien van een nummer. Dat nummer staat ook op je tent, het is een soort 'huisnummer'".
Evenementen“Het moet de intieme sfeer van een camping worden waar de gasten samen dingen kunnen beleven”, legt Polkamp uit. De tentjes zijn dan de privéplek. Het pand waar het pop-up hotel in staat wordt de leefomgeving die je deelt. "Denk bijvoorbeeld aan een kerk of oude fabriek. Voorlopig blijf ik nog in Den Bosch, maar ik wil uiteindelijk wel naar andere steden gaan."
In de leefomgeving worden evenementen georganiseerd. "Ik ben momenteel bezig een huiskamerconcert te organiseren. Hiervoor heb ik een oproep gedaan naar jonge, lokale en talentvolle singer-songwriters die daar dan kunnen optreden."
PlannenDe winnares heeft nog twee ideeën meer die ze dit jaar voor wil realiseren; een buitenbioscoop en een disco yoga ochtend. Daarnaast is ze ook benaderd door twee food designers. "Zij willen een driegangen menu aanbieden en willen daarbij ook een overnachting aanbieden."
Het ontwerpen van tenten smaakt voor Polkamp naar meer. "Ik wil in de toekomst graag tenten gaan maken voor op het dak van panden; van die lage tentjes waarin je alleen maar kunt liggen. En grote tenten voor zes personen."

Wachten op privacy instellingen...