Alex B. uit Chaam opgepakt in onderzoek naar ontvoering Gino en Rien

26 januari 2016 om 20:29
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Verslaggever Birgit Verhoeven over de inval in het huis van Alex B. in Chaam
De politie heeft een 50-jarige man uit Chaam opgepakt voor de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning. Ook het huis van de man aan de Leerdreef is doorzocht. Wat daar is aangetroffen kan de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Betrouwbare bronnen bevestigen dat de aangehouden man Alex B. is. B. is een bekende van de politie en werd eerder gearresteerd voor een ontvoering.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Hij zou ook verbonden zijn geweest aan de in afpersing en ontvoeringen gespecialiseerde Julietbende, maar dat is nooit bewezen. B. werd in 2006 gearresteerd op verdenking van ontvoering van een zakenman uit Oosterhout. Ook werd hij in 2011 verdacht van grootschalige autodiefstal nadat er op zijn terrein negen dure gestolen auto's gevonden werden. In 2012 werd er op hetzelfde adres gezocht naar DNA-sporen van de geliquideerde crimineel Senol Tuna. Die werden er niet gevonden.
Tweede inval in pand in ChaamDe politie wil niet bevestigen dat het om Alex B. zou gaan. Wel erkent de politie dat hetzelfde pand al eerder is doorzocht. Dat gebeurde kort na de ontvoering na een tip. Toen werd niets aangetroffen. De politie zei toen ervan uit te gaan dat het om een ontvoering binnen het criminele circuit gaat. "We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminelen. We zijn nog aan het onderzoeken wat de band is tussen de twee en de criminelen."
De 18-jarige Gino uit Sprundel en de 42-jarige Rien uit Schoondijke werden 29 december op klaarlichte dag ontvoerd in een garagebedrijf in Breda. Op beelden van een bewakingscamera van het garagebedrijf was te zien dat de twee mannen werden meegevoerd door mannen met bivakmutsen. De daders gebruikten een blauwe Volkswagenbus. Ze zagen eruit als politiemensen, met korte zwarte jacks, spijkerbroeken en stevige schoenen. Op een van de jacks stond een politielogo.
[Youtube:body:https://youtu.be/Xg_4wEcTGGg]
Erbarmelijke omstandighedenDe vier daders namen hen mee en sloten hen op in een loods. Ze werden geboeid, kregen weinig te eten en moesten hun behoeften in hun broek doen. Oudjaarsnacht dook het ontvoerde tweetal ongedeerd op in Ulicoten. De twee slachtoffers waren er uiteindelijk in geslaagd te ontsnappen uit de loods waar ze volgens eigen zeggen werden vastgehouden en sloegen alarm bij de buren in het buitengebied van Ulicoten. Nadat de politie ze had verhoord, werden Heering en De Koning met hun families herenigd.
Tijdens de ontvoering loofde justitie een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot het terugvinden van de twee. In de speurtocht gaf de politie toen ook beelden vrij van de ontvoering die door beveiligingscamera's waren gemaakt.
ZIE OOK: Huurder loods waar Gino en Rien werden vastgehouden is aangeslagen: ‘Ik ben geruïneerd’
De politie sluit meerdere aanhoudingen op korte termijn niet uit. De achtergrond van de ontvoering is nog niet duidelijk, reageert een woordvoerder van de politie. Het onderzoeksteam hoopt meer duidelijkheid te krijgen als ze de verdachte gaan ondervragen. De familie van De Koning wil niet reageren op het nieuws van de arrestatie. "In het belang van het onderzoek doen we geen mededelingen."
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

Wachten op privacy instellingen...