1756 banen in Brabant erbij, dertig nieuwe bedrijven investeren voor 118 miljoen euro

27 januari 2016 om 18:22
nl
In 2015 hebben dertig nieuwe bedrijven zich gevestigd in Brabant. Samen goed voor 1756 banen en 118 miljoen euro aan investeringen. Dat maakte de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) woensdag bekend.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

De BOM begeleidde in totaal dertig bedrijven bij hun komst naar Brabant. De meest in het oog springende namen zijn het hoofdkantoor van Shimano en het logistieke centrum voor Europa van de telecomgigant Huawei naar Eindhoven.
"Wij zijn bijzonder blij met deze resultaten", aldus Jan Pelle, algemeen directeur van de BOM. "Niet alleen het scheppen van werkgelegenheid geeft de regionale economie extra impulsen maar ook de omgeving van deze buitenlandse bedrijven profiteert van hun aanwezigheid. Het geeft de dynamiek die Brabant nodig heeft."
Assemblagehal TeslaDe BOM hielp ook al gevestigde bedrijven met uitbreidingen en investeringen in Brabant. Zo hielp het de producent van elektrische auto's Tesla met het openen van een nieuwe assemblagehal in Tilburg. De Amerikaanse modeketen Forever 21 vergrootte haar Europese distributiecapaciteit in Bergen op Zoom.
Volgens de BOM dragen de buitenlandse bedrijven bij aan een duurzame versteviging en groei van de hele Brabantse economie'. Vorig jaar hielp de BOM bij het scheppen van 1600 nieuwe banen in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.