Jumbo keek de kunst al eens af bij La Place

26 januari 2016 om 21:59
nl
Jumbo-topman Frits van Eerd is dolblij met de aankoop van restaurantketen La Place. Jumbo haalde in het verleden al veel inspiratie uit het concept van La Place. "Dan is het nu extra bijzonder dat we er zelf eigenaar van worden", zegt Van Eerd in een gesprek met Omroep Brabant.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Zo'n zestig vestigingen van La Place komen per 15 februari in handen van de Veghelse supermarktketen. Het gaat om losstaande restaurants. Waarschijnlijk zullen vijf tot tien daarvan sluiten: "Maar we weten nog niet precies welke dat worden", zegt Van Eerd.
Grootse plannenDe topman hoopt in de toekomst ook verder te kunnen met de La Place-restaurants die in een warenhuis van V&D zitten. Voorwaarde is dan dat V&D een doorstart maakt. "Ik weet dat er gesprekken lopen, het zou fantastisch zijn als we ook die restaurants kunnen overnemen."
LEES OOK: La Place verkocht aan Jumbo Groep
Volgens Van Eerd zijn de dagen van de traditionele supermarkt geteld. Jumbo speelde daar de afgelopen jaren op in door in Breda en Veghel een foodmarkt te openen. Het is niet ondenkbaar dat daarbij goed naar het winstgevende concept van La Place is gekeken. "La Place sluit naadloos aan op onze foodmarkt", constateert Van Eerd.
'La Place blijft La Place'In de zestig alleenstaande vestigingen en het hoofdkantoor van La Place werken 1600 mensen. Jumbo zegt sowieso negentig procent van de banen te kunnen behouden. Door de deal die Jumbo dinsdag met de curatoren van V&D heeft gesloten, krijgt de supermarkt ook de merknaam La Place en de inventaris van de overgenomen vestigingen in handen. Jumbo is niet van plan iets te veranderen aan het concept van La Place.
Wel is het de bedoeling dat in de Jumbo-winkels straks ook producten van het merk La Place in de schappen liggen. En de La Place-restaurants komen met een beperkt versaanbod om mee te nemen naar huis. Jumbo ziet ook online mogelijkheden. "Hoewel het nog te vroeg is om hier concreet in te zijn, is het voor ons duidelijk dat hier heel veel kansen liggen'', zegt Van Eerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.