Willem II pakt punt, maar is chagrijniger dan na een nederlaag

26 januari 2016 om 23:03
Van een gewonnen punt wilde niemand weten bij Willem II nadat FC Groningen in de slotseconde langszij kwam. Het gelijkspel (1-1) kwam harder aan dan een gemiddelde nederlaag. Nick van der Velden: "Ik ben hier zo ziek van."
Profielfoto van Bouma Cor
Bouma Cor

"Wat moet ik zeggen? Lullig en knullig", concludeerde de spits van de Tilburgers. In de eerste helft miste Willem II drie niet te missen kansen. Hupperts en Falkenburg (twee keer) kregen de bal niet achter de Groningse doelman. "Als je die niet benut, dan krijg je het om je oren. We hadden er minimaal twee bij moeten maken", aldus Van der Velden.
Verdediger Dries Wuytens was de enige die wel wist te scoren in de eerste helft. Uit een corner kreeg hij de bal per ongeluk op de heup.  Wuytens: "Ik wist het zelf niet. Pas toen ik het publiek zag juichen, had ik het in de gaten. Maar ja, achteraf heb je er niks aan. We hadden bij de rust met 3-0 voor moeten staan."
Maar Willem II vergat ook in de tweede helft de wedstrijd in het slot te gooien en zag FC Groningen pas de laatste tien minuten stormen. Tot verbijstering van iedereen in Tilburg viel de bal via Maduro in de 94ste minuut toch nog achter Lamprou, waardoor Willem II een schamel puntje overhoudt in de strijd om weg te komen van de onderste plekken. Nick van der Velden: "Die drie punten waren zo welkom. We hebben even op elkaar gescholden.  Ik ben hier echt zo ziek van. Gelukkig spelen we vrijdag weer. Ik kijk er nu al naar uit."
Komende vrijdag speelt Willem II de derde wedstrijd in een week. Dan komt Heracles Almelo op visite.