‘Agenten keken niet toe’, politie reageert op dood survivalbegeleider Kees van Hoof

27 januari 2016 om 01:29
nl
De politie zegt dat agenten niet lijdzaam hebben staan toekijken toen Kees van Hoof vijftien jaar geleden onder water verdween bij een stuw in Oisterwijk tijdens een politietraining. Zijn weduwe strijdt voor een schadevergoeding, maar die wil de politie niet toekennen.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Dinsdag schoof weduwe Erna van Hoof aan bij talkshow Jinek om te praten over de jarenlange juridische strijd die zij voert tegen de politie. In 2001 was haar man door de politie ingehuurd om een survivaltraining voor toekomstige ME'ers te begeleiden.
Agente van dood geredHet water bij de stuw was die dag veel wilder dan normaal, een agente verdween daardoor onder water. Van Hoof sprong zonder reddingsvest in het water en redde de vrouw van de verdrinkingsdood. Zelf kon hij niet meer uit het water komen. Toen hij uiteindelijk op de kant was, bleek het slecht met hem te gaan. Hij kwam in een jarenlange coma terecht en overleed in 2004.
Weduwe Erna die met twee kinderen plots zonder inkomen zat, wil een schadevergoeding van de politie. In een reactie zegt de politie dinsdag dat de agenten alles hebben gedaan wat ze konden om Van Hoof te redden. Daarom zou er geen schadevergoeding betaald hoeven worden.
InspectierapportAdvocaat Annemieke de Leeuw zei bij Jinek dat die vlieger wat haar betreft niet op gaat. "De arbeidsinspectie heeft toen geconcludeerd dat de politie te weinig heeft gedaan om de veiligheid van de aanwezigen te garanderen."
Weduwe Erna zei dinsdag dat ze vooral heel graag naamzuivering wil voor haar man: "Hij moet niet de schuld in de schoenen geschoven krijgen, want hij kan zich niet meer verweren."[YouTube:body:https://youtu.be/SLHESAMFBEw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.