Man (24) omgekomen bij bizar ongeluk met klapband op A16 bij Breda - Omroep Brabant

Man (24) omgekomen bij bizar ongeluk met klapband op A16 bij Breda

27 januari 2016 om 18:40
nl
Een 24-jarige automobilist is dinsdag vlak voor middernacht omgekomen op de A16 bij Prinsenbeek. Dat gebeurde nadat hij op het laatste moment moest uitwijken voor een geklapte band, die midden op de weg lag. Vervolgens reed hij met hoge snelheid achterop de stilstaande vrachtwagen. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Dordrecht, werd door toegesnelde brandweerlieden uit zijn auto bevrijd, maar overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

Door het bizarre ongeluk was de A16 tussen Breda en Rotterdam urenlang afgesloten. Op de snelweg waren de hulpdiensten in groten getale aanwezig, waaronder meerdere politiewagens, ambulances en een traumahelikopter. Door de harde klap lag de vluchtstrook bezaaid met brokstukken. Deze zijn inmiddels van de weg gehaald.
KlapbandDe chauffeur van de vrachtwagen reed richting Rotterdam en kreeg uit het niets een klapband. Hij zette zijn truck aan de kant en liep richting de kapotte band om die snel van de weg te halen.
Op dat moment kwam er een auto aanrijden. De naderende bestuurder zag de band en de chauffeur pas laat en week vermoedelijk van schrik uit naar de vluchtstrook. Daar knalde de man uit Dordrecht in volle vaart tegen de stilstaande vrachtwagen. Van de auto bleef naderhand nagenoeg niets over.
Snelweg afgeslotenDe Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. De snelweg tussen de knooppunten Princeville en Zonzeel ging daarom enige tijd dicht. Automobilisten richting Rotterdam werden geadviseerd om te rijden.
Rond half zes ’s ochtends ging de A16 tussen Breda en Rotterdam weer open. Er ontstond vanwege het late tijdstip geen file. De VerkeersInformatieDienst kijkt terug op een ‘flink ongeluk’.[Tweet:body:https://twitter.com/WIS_Wilco/status/692137623259856898][Tweet:body:https://twitter.com/vid/status/692124752396357632]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.