Man die statistieken doorgaf op perstribune Willem II uit stadion gezet: 'Niet wat we verwachten'

27 januari 2016 om 08:15
nl
Beveiligingsmedewerkers van Willem II hebben tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen een man van de perstribune verwijderd die zich verdacht gedroeg. De Engelsman was vanaf het beginsignaal continu bezig met het doorgeven van wedstrijdgegevens.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Bert van Doorn
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Bert van Doorn

"Het ging om een Engelsman die in verbinding stond met een gokkantoor", zegt de hoofd beveiliging tegen De Telegraaf. "Het leek ons duidelijk dat hij illegaal bezig was."
'Zijn verhaal klopte van geen kant'Omdat de beveiliging het niet vertrouwde, besloten ze met de Engelsman in gesprek te gaan. "Zijn verhaal klopte echter van geen kant toen we hem binnen de stadionmuren spraken. We hebben hem daarom direct het stadion uitgezet. Zo iemand hoort hier niet.”
De Engelsman, die voortdurend aan het bellen was en ook een livestream volgde op zijn laptop, maakte geen enkel bezwaar toen hij door de beveiligers werd meegenomen. “Hij zei eerst dat hij statistieken verzamelde, maar het verhaal werd steeds anders”, meldt de beveiliger. “We hebben hem in de gaten gehouden, want we vonden het al vreemd dat deze man tussen de pers zat.” De Engelsman is niet aangehouden.
'Niet wat we verwachten van schrijvende pers'Een woordvoerder van Willem II laat weten dat de man was geaccrediteerd als schrijvende pers. "Maar hij was continu statistieken aan het doorgeven en wilde videobeelden maken met zijn telefoon. Dat is niet echt wat we verwachten van schrijvende pers en daarom hebben we hem gevraagd de perstribune te verlaten." Uiteindelijk heeft de man uit eigen beweging het stadion verlaten. "De man ontkende dat hij iets van plan was. Wij nemen echter het zekere voor het onzekere. Het berust allemaal op een misverstand."
'Liever kwijt dan rijk'Ook een verslaggever van Omroep Brabant die op de tribune zat tijdens Willem II - FC Groningen, hoorde de man statistieken doorgeven. De beveiliger liet aan aan hem weten dat de club geen enkel risico neemt en daarom de Engelsman verwijderd heeft.
Dergelijke figuren die statistieken doorbellen, zitten wel vaker op de perstribune bij Willem II. De club is deze mensen echter liever kwijt dan rijk. Sinds Willem II in verband is gebracht met matchfixing, wordt er extra op gecontroleerd.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.