Ecliptica in Loon op Zand weer droog, bewoners hebben pas woensdagmiddag weer water

27 januari 2016 om 09:03 • Aangepast 21 november 2020 om 13:06
nl
In de Ecliptica in Loon op Zand is woensdagochtend een waterleiding gesprongen. De hele straat stond een tijdlang onder water. Ook een deel van de Ursa Major stroomde vol water.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Een groot deel van de wijk zit nog tot woensdagmiddag zonder water, omdat het om een hoofdwaterleiding gaat die lekte. Brabant Water heeft een watertappunt gemaakt in de straat. Het waterbedrijf denkt dat het probleem rond vier uur is opgelost.

Wachten op privacy instellingen...

Het lijkt erop dat het water niet bij de huizen naar binnen is gestroomd. Brabant Water probeert het lek te dichten.
Water borrelde uit de stoep omhoogKristel Lommers woont in de Ecliptica en ze ontdekte het lek rond kwart over zeven. Ze keek naar buiten omdat de brandweer voorbij kwam rijden. "Het loopt hier een beetje af maar het water stond al op onze oprit."
Lommers zag het water een stuk verderop uit de stoep omhoog borrelen. "Rond acht uur kwam het water niet meer omhoog, ze zullen de hoofdkraan wel dichtgedraaid hebben."
'We zitten hier in een kuil'Het is niet de eerste keer dat de Ecliptica onder water staat. "We zitten hier in een soort van kuil. Een paar jaar geleden stond het nog regelmatig blank. Daar is toen wat aan gedaan. Het is nu de tweede keer sinds die reparatie dat door een lekke waterleiding de straat onder water staat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.