Mark Rutte op werkbezoek bij Flowserve en Metrical, 'West-Brabant trekt Nederland uit de crisis' - Omroep Brabant

Mark Rutte op werkbezoek bij Flowserve en Metrical, 'West-Brabant trekt Nederland uit de crisis'

27 januari 2016 om 11:43 • Aangepast 21 november 2020 om 13:06
nl
Minister-president Rutte is zeer positief over de ecomische ontwikkeling in West-Brabant. Dat bleek woensdag tijdens een bezoek van de premier aan de bedrijven Flowserve in Roosendaal en Metrical in Halsteren
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Volgens Rutte is er veel positiviteit in de West-Brabant: "Deze regio trekt Nederland uit de crisis".
GroeiTijdens de crisis werd de regio hard geraakt, met veel ontslagen onder andere bij Philip Morris Bergen op Zoom, Philips in Roosendaal, Tetra Pak in Moerdijk en Fokker Services in Hoogerheide. Maar volgens de premier heeft West-Brabant veel sterke punten die nu voor een economische groei zorgen van boven de 3 procent. Het landelijk gemiddelde ligt boven de 2 procent.
Als sterke factoren noemt Rutte innovatie, logistiek, maakindustrie en dat de regio centraal ligt tussen Antwerpen, Zeeland en Rotterdam.

Wachten op privacy instellingen...

"West-Brabant is een sterk opkomende regio met veel potentie", schrijft de premier op Facebook. "In 2016 hoort West-Brabant bij de sterkst groeiende regio's van Nederland", voegt hij daar aan toe.
Innovatieve maakindustrieFlowserve maakt in Roosendaal pompen en afsluiters voor de olie- en gasindustrie. Metrical in Halsteren is gespecialiseerd in boorhouders voor diamantboren. Volgens het kabinet zet beide bedrijven voorbeelden van de innovatieve maakindustrie.
Volgens Rutte kan het kabinet helpen met verdere economische versterking van West-Brabant: "Wat je moet bereiken met elkaar is de samenwerking op gang brengen. Daar kunnen wij bij helpen. Wij moeten ook zorgen voor goede logistiek, dus we gaan door met projecten zoals de A4. En wij moeten zorgen voor heel goed onderwijs."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.