Ogbeche naar Willem II, Tom van Weert komt niet

27 januari 2016 om 13:42
nl
Bartholomew Ogbeche verhuist van SC Cambuur naar Willem II. De Tilburgse club betaalt de gelimiteerde afkoopsom die Ogbeche in zijn contract had staan bij Cambuur. De Nigeriaanse spits verbindt zich tot medio 2018 aan de 'Tricolores', met een optie op nog een jaar.
Profielfoto van Giessen Arjan van der
Geschreven door
Giessen Arjan van der

De 31-jarige oud-international uit Nigeria, die voor zijn land actief was op het WK van 2002, streek begin 2014 neer in Leeuwarden op voorspraak van de toenmalige trainer Dwight Lodeweges. Die kende Ogbeche nog uit hun gezamenlijke tijd in de Verenigde Arabische Emiraten. De oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain debuteerde met een doelpunt en assist in de gewonnen Friese derby tegen sc Heerenveen.
Cambuur kon topschutter niet behoudenDe snelle spits maakte vorig seizoen dertien doelpunten in de eredivisie, dit jaar staat de teller halverwege al op negen. Cambuur wilde zijn topschutter dolgraag behouden, maar dat bleek financieel onmogelijk.
Alleen de medische keuring scheidt Ogbeche woensdag nog van een transfer naar Willem II, dat eerder een vergeefse poging deed om Tom van Weert over te nemen van Excelsior.
Behoefte aan een nieuwe spitsTrainer Jurgen Streppel van de Tilburgse club had behoefte aan een nieuwe spits omdat hij niet tevreden is over Adam Nemec en Richairo Zivkovic. Laatstgenoemde huurling van Ajax verhuist mogelijk voor het einde van deze maand nog naar een andere club. "Ogbeche is een echte prof. In de gesprekken die ik met hem had, maakte hij een goede indruk. Het is een welkome versterking voor de club. Echt een compliment voor de club dat dit is gelukt."
Roda JC heeft belangstelling voor de negentienjarige jeugdinternational, voor wie de laatste wedstrijden geen plek was in de selectie van Willem II.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.