Sacha neemt schoenwinkels van failliet Manfield over

27 januari 2016 om 15:40
nl
Schoenenketen Sacha heeft het failliete Manfield overgenomen. Sacha met het hoofdkantoor in Tilburg heeft hierover een overeenkomst gesloten met de curator en de betrokken banken. Het is nog onduidelijk hoeveel winkels en banen door de overname behouden blijven.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Hierover moet de komende tijd meer duidelijk worden. Directeur Ward Termeer van Sacha noemt het goed nieuws dat Manfield, dat het hoofdkantoor in Den Bosch had, door de overname weer deel gaat uitmaken van een familiebedrijf.
Dit in plaats van het beursgenoteerde Macintosh waarvan het bedrijf onderdeel was. “Het is bewezen dat familiebedrijven de ruggengraat zijn van onze economie”, zegt Termeer.
Winkels nog gewoon openDe winkels van Manfield zijn nog gewoon open. Dit onder leiding van de curatoren. In de tussentijd vinden er volgens Termeer gesprekken plaats met verhuurders en medewerkers.
Macintosh werd eind december failliet verklaard. De winkelketens die onder het retailconcern vallen, waaronder Manfield, volgden enkele dagen later.
Nog geen definitief besluit    Een woordvoerder namens de curatoren van Macintosh wilde woensdag alleen kwijt dat inderdaad met Sacha gesproken wordt over een doorstart van Manfield. Hij kon een definitief besluit over de toekomst van de schoenenketen echter nog niet bevestigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.