Massale inval woonwagenkamp: twee jaar later nog geen enkele dagvaarding verstuurd

27 januari 2016 om 20:09
nl
Ruim twee jaar na de massale inval op het woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch heeft nog geen enkele bewoner een dagvaarding gekregen. Bij de inval in oktober 2013 werden zestien mensen opgepakt en werd voor miljoenen aan vermogen in beslag genomen. Maar liefst 300 mensen, waaronder leden van de Mobiele Eenheid en de Belastingdienst, werkten mee aan de inval.
Profielfoto van de Jong Arianne
Geschreven door
de Jong Arianne

Een van de opgepakte mensen is de 75-jarige Gerard. Zijn advocaat Mark Nillisen heeft inmiddels een verzoek bij de rechtbank ingediend om de zaak te seponeren.
Nillisen: "Je moet je voorstellen dat deze mensen al op leeftijd zijn. Tijdens de inval hebben ze 100.000 euro van hen afgepakt en ook andere zaken waaronder twee doodnormale auto's. Deze mensen hoopten het nu rustig aan te kunnen doen en lekker te genieten van onder meer dat spaargeld. Dat staat overigens gewoon geregistreerd bij de belastingdienst, maar ze hebben na ruim twee jaar nog steeds geen duidelijkheid."
DamoclesVoor 22 maart moet er een dagvaarding in de bus liggen heeft de rechtbank nu besloten. Anders is de kans groot dat de zaak wordt beëindigd. Ook bij de andere verdachten hangt deze zaak als het zwaard van Damocles boven het hoofd.
De woonwagenbewoners hadden geen goed woord over voor de manier waarop de inval werd gedaan. "Het leek wel oorlog," zei een van de bewoners destijds. "Ik ding de deur open doen, maar ze hadden er al een kettingzaag ingezet. Daarna sprongen er vijf of zes man bovenop me en ik ben mishandeld tot in de politiebus aan toe."
Porsche CayenneJustitie liet een paar dagen na de inval beelden zien van de spullen die ze buitgemaakt hadden op het kamp. "U ziet het hier zelf", zei een woordvoerder van justitie. "Als mensen op papier weinig tot geen inkomen hebben, maar wel een Porsche Cayenne kunnen kopen, dan is er wat aan de hand."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.