NAC-coach Dijkhuizen geeft ervaren krachten op hun donder: 'Zij laten als eerste slecht gedrag zien'

28 januari 2016 om 15:23
nl
NAC speelt vrijdagavond in eigen stadion de Brabantse derby tegen Helmond Sport. De Bredase ploeg heeft iets goed te maken, want in de strijd om het kampioenschap liet NAC afgelopen maandag tegen Jong Ajax dure punten liggen. Het 2-1 verlies kwam hard aan en coach Marinus Dijkhuizen was niet blij: 'Mijn ervaren krachten laten als eerste slecht gedrag zien."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

NAC beleefde afgelopen maandag een dramatisch avond. De ploeg verloor in Almere van Jong Ajax en haakte daarmee in feite voorlopig af in de titelstrijd. Ook ging hierdoor de tweede plek in de Jupiler League aan de neus van de club voorbij.  
Klap"Dit kwam als natuurlijk als een klap aan", zegt NAC-verdediger Kenny van der Weg. "Het wordt nu allemaal een stuk moeilijker. De koploper verspeelde punten, maar we deden het zelf ook. Dat is gewoon zuur."
NAC wil zich vrijdagavond dan ook in eigen stadion revancheren tegen Helmond Sport."Als je vrijdag wint dan doet het minder zeer, maar het blijft wel in je hoofd zitten. Het geloof in het kampioenschap blijft er wel. Toch is het nu niet realistisch om er over te praten. We moeten nu van wedstrijd tot wedstrijd kijken en hopen dat het een beetje meezit", aldus Kenny van der Weg.
'Ervaren krachten laten als eerste slecht gedrag zien'Trainer Marinus Dijkhuizen wilde afgelopen maandag niet van een wanprestatie spreken, maar was niet blij. Zijn beschuldigende vinger gaat richting zijn ervaren krachten. "Wat met name teleurstellend is, is dat als het minder gaat dat we grote moeite hebben om samen te werken. Dan laten met name ook mijn ervaren krachten als eerste slecht gedrag zien. En daar ben ik het meest teleurgesteld in."
"Het team werkt regelmatig niet als team samen", vervolgt NAC-coach Dijkhuizen. "Maar het zit in deze groep, ja. Je hebt met bepaalde karakters in een groep te maken. Het zijn impulsieve jongens en als het goed gaat dan is het makkelijk. Maar als het minder gaat, zijn ze bij elkaar geen goed team. Je kan de conclusie trekken dat de groep qua karakters niet goed is samengesteld. Dat is geen verwijt, want soms een klikt een groep makkelijk en soms niet."
Inzet en strijdlustNAC zal het dan vrijdag tegen Helmond Sport wel over een andere boeg moeten gooien dan het maandag tegen Jong Ajax deed. Ook in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport (1-1) eerder dit seizoen liet NAC het trouwens liggen. De Bredase ploeg werd afgetroefd op inzet en strijdlust. "Ik vind dat zoiets sowieso niet mag gebeuren en ik ga er ook van uit dat dit vrijdag niet het geval zal zijn", zegt Kenny van der Weg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.